Bandelės su aguonomis daugelio mėgstamas desertas, kuris iš karto sukelia vaikystės prisiminimus, perkelia į močiutės virtuvę ir priverčia šypsotis. Ir niekur negalima nusipirkti tokių bandelių, kad tešla būtų puri ir minkšta, taip pat gausi įdaro. Todėl mes jums pasakysime, kaip namuose paruošti skanų patiekalą.
Jei laikysitės recepto, viskas pavyks tobulai.
Jums reikės:
- Sausos mielės 12 g
- Cukrus 165 g
- Pienas 390 ml
- Sviestas 200 g
- Kiaušinis 1 vnt
- Kvietiniai miltai 450–480 g
- Aguonos 350 g
- Vyšnios 350 g
- Juodasis šokoladas 100 g
- Grietinėlė 1–3 šaukštai
Gaminimas:
60 ml šilto pieno sumaišykite su mielėmis ir 15 g cukraus. Viską gerai išmaišykite, indą su mišiniu uždenkite plėvele ir padėkite 15–20 minučių šiltoje vietoje.
Į puodą supilkite 130 ml pieno, įpilkite 120 g sviesto ir kaitinkite, kol sviestas išsilydys. Gautą skystį nukelkite nuo ugnies, įmuškite į jį 1 kiaušinį, 80 g cukraus ir gerai išmaišykite.
Pieno mišinį sumaišykite su mielėmis, išsijokite miltus ir minkykite tešlą (jums prireiks apie 5–7 minučių). Sutepkite tešlą saulėgrąžų aliejumi ir padėkite šiltai 1,5 valandos.
Užkaitinkite 200 ml pieno, supilkite aguonas ir leiskite užvirti. Į aguonas įpilkite vyšnių be kauliukų ir 170 g cukraus, gerai išmaišykite ir sumalkite ingredientus.
Atsargiai suvyniokite ir supjaustykite porcijomis, sudėkite į riebalais išteptą kepimo skardą, uždenkite plėvele ir palikite šiltai 15–20 minučių.
Bandelės turi kepti 25-30 minučių orkaitėje, įkaitintoje iki 175 laipsnių.
Norėdami paruošti glaistą, ištirpinkite šokoladą su 30 g sviesto vandens vonelėje, supilkite grietinėlę, viską sumaišykite iki vientisos masės ir apipilkite gatavas bandeles.
Mielinės bandelės. Minkštas skanėstas, kuris primins vaikystę
Mielinės bandelės– vaikystę primenantis desertas, kurį kepdavo daugelio močiutės. Grįšite atgal į vaikystę vos užuodus nepakartojamą bandelių aromatą.
Šis receptas atrodo sudėtingas, tačiau jį paruošti iš pirmo karto pavyks net pradedantiesiems.
Jums reikės:
250 g miltų
100 ml pieno
3 kiaušiniai
20 g šviežių mielių
50 g sviesto
50 g cukraus
0,5 šaukštelio druskos
3 šaukštai pasirinktos uogienės
1–2 šaukšteliai cukraus pudros
pusės citrinos žievelės
Gaminimas:
Pieną pašildykite ir supilkite į nedidelį dubenį, suberkite mieles ir šaukštą cukraus. Išmaišykite ir palikite pusvalandžiui, kad mielės pradėtų veikti.
Miltus suberkite į gilų dubenį, įberkite druskos. Atskirame inde maišykite kiaušinių trynius su likusiu cukrumi, kol masė taps baltesnė. Nuplaukite citriną, sutarkuokite pusės citrinos žievelę.
Kai mielės bus paruoštos, supilkite jas į miltų vidurį, supilkite išplaktus trynius ir suberkite pusės citrinos žieveles. Išmaišykite ir supilkite išlydytą sviestą.
Minkykite tešlą. Atkreipkite dėmesį, kad šią tešlą reikia gerai minkyti 10 minučių. Sutepkite dubenį augaliniu aliejumi, įdėkite į jį tešlą, uždenkite maistine plėvele ir valandą palikite pastovėti šiltoje vietoje.
Kepimo indą sutepkite augaliniu aliejumi. Gautą tešlą padalinkite į 12 maždaug 42-50 gramų dalių. Tešla yra lipni, todėl geriau dirbti su ja ant riebalais ištepto stalo, sutepti rankas aliejumi.
Iš tešlos formuokite rutuliukus, tada suplokite, įdėkite įdaro ir vėl suformavę rutulį padėkite į kepimo indą. Galite naudoti bet kokį indą, nebijokite, kad mielinės bandelės liesis viena su kita.
Uždenkite jas maistine plėvele ir palikite dar valandai.
Sutepkite bandeles su išplaktais baltymais ir dėkite į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę ir kepkite 20-25 minutes. Apibarstykite paruoštas bandeles cukraus pudra.
Štai, mielinės bandelės jau paruoštos. Patiekite jas šiltas ar atvėsusias!