Šį paprastą receptą įveikti gali kiekvienas – net ir pradedantis besisukioti virtuvėje konditeris. Iš išorės šis desertas atrodo paslaptingai, o jį prapjovę viduje rasite netvarkingą „plytų“ sieną, numūrytą iš skanių sausainių. Tai tradicinio tinginio variacija, kai vietoj tamsaus šokolado ar kakavos yra naudojamas baltasis šokoladas. Niekas negali atsispirti tokiam desertui!
Ingredientai:
- Šokoladiniai sausainiai – 250 g
- Baltasis šokoladas – 400 g
- Grietinėlė 33 % – 200 ml
- Pienas – 50 ml
Gaminimo eiga:
- Pirmiausia pasidarykime kremą. Puode įkaitinkite grietinėlę ir ištirpinkite joje baltąjį šokoladą.
- Nuolat maišykite ingredientus, kad viskas virstų vientisa tolygia mase. Kai kremas bus paruoštas, nukelkite jį nuo ugnies.
- Smulkiai sulaužykite 2 / 3 sausainių į gilų dubenį ir užpilkite 2 / 3 kremo, kuris jau yra šiek tiek pravėsęs.
- Viską gerai išmaišome, kad kiekvienas sausainių gabalėlis būtų apvoliotas kremu.
- Paruoškime formą, kurioje laikysime desertą. Pasirinkite tokį indą, kuris gerai išlaiko formą, jei indas ne silikoninis, vidų išklokite maistine plėvele, silikoniniu kilimėliu ar kepimo popieriumi.
- Pradėkite formuoti desertą: likusius nesutrupintus sausainius pamirkykite piene ir dėkite ant formelės dugno.
- Lygiai taip pat dėkite šlapius sausainius ant šoninių formos sienelių.
- Tada sausainių ir grietinėlės mišinį sukrėskite į formą, kuri dabar yra pagaminta iš sausainių.
- Išlyginkite ir šaukštu paspauskite visą masę, kad liktų kuo mažiau oro tarpų.
- Deserto viršų uždenkite formos dangčiu arba, jei tokio neturite, lėkšte, silikoniniu kilimėliu, maistine plėvele. Delikatesą dėkite į šaldytuvą 1–1,5 valandos.
- Kai tinginys sustings, išimkite jį iš šaldytuvo. Pašalinkite dangtį, apverskite desertą ant lėkštės ir išimkite iš formos.
- Deserto viršų apipilkite likusiu kremu (jei kremas sustingo, galite jį šiek tiek pašildyti).
- Išlyginkite paviršių ir dar valandai tinginį dėkite į šaldytuvą, kad kremas sustingtų. Po to galite išimti desertą ir patiekti jį ant stalo.
- Skanaus!