Nepaprastai skanus pyragas, kurį reikėtų išbandyti: šokolado, aviečių, riešutų ir maskarponės derinys jus nudžiugins.
Pagrindui reikės:
- 200 g sviestinių sausainių
- 100 g maltų graikinių arba lazdyno riešutų
- 1 a. š. vanilinio cukraus
- 125 g sviesto arba margarino
- 100 ml apelsinų sulčių
1-am sluoksniui reikės:
- 300 g šaldytų aviečių
- 150 ml vandens
- 3–4 šaukštų cukraus
- 3 šaukštų kukurūzų krakmolo
2-am sluoksniui reikės:
- 200 g maskarponės sūrio
- 1 a. š. vanilinio cukraus
- 3 arbatinių šaukštelių cukraus pudros
- 200 ml grietinėlės plakimui
Glaistui reikės:
- 100 g šokolado
- 100 ml grietinėlės
Gaminimo eiga:
Susmulkinkite riešutus, sausainius ir sumaišykite su cukrumi. Supilkite likusius pagrindo ingredientus (sviestą ištirpdykite) ir viską gerai išmaišykite. Torto formos dugną tolygiai padenkite gauta mase ir įdėkite į šaldytuvą.
Paruoškite pirmąjį sluoksnį. Avietes puode sumaišykite su cukrumi ir 100 ml vandens bei užvirkite. Krakmolą ištirpdykite 50 ml šalto vandens ir įmaišykite į verdančią uogienę. Maišykite tol, kol masė sutirštės. Nuėmę nuo viryklės leiskite šiek tiek atvėsti.
Tada gautą masę tolygiai paskleiskite ant torto pagrindo. Laikykite tortą šaldytuve, kol paruošite kitą sluoksnį.
Antrąjį sluoksnį paruošti paprasčiau – tiesiog suplakite visus ingredientus. Tam galima naudoti šluotelę. Paruoštą masę supilkite ant avietinio sluoksnio.
Galiausiai vandens vonelėje ištirpdykite šokoladą su grietinėle ir gautą glaistą užpilkite ant viršaus. Tortą įdėkite į šaldytuvą, kad gerai sustingtų.
Skanaus!