Skaitytoja pasidalino puikaus ir gaivaus pyrago su avietėmis receptu, jis gaminamas su grietinėle ir su biskvitiniais sausainiais. Desertas, skirtas vasaros patiekalams – būtinai išbandykite!
Jums reikės:
- 4 kiaušinių
- 4 šaukštų cukraus pudros
- 4 šaukštų pusiau rupių miltų
- 1 šaukštelio kepimo miltelių
- 180 g smulkių biskvitinių sausainių
- Šiek tiek romo sulaistymui
Vienam sluoksniui:
- 500 g šaldytų aviečių
- 5 šaukštų cukranendrių cukraus
- 700 ml vandens su trupučiu aviečių sirupo (jei neturite sirupo – nebūtina)
- 2 vanilinio pudingo pakelių
Kremui:
- 250 ml plaktos grietinėlės
- 500 g grietinės
- 40 g vanilinio cukraus
Papuošimui:
- Šokolado
Gaminimo eiga:
Kiaušinius išplakite su cukrumi iki putų konsistencijos, suberkite persijotus miltus, kepimo miltelius ir rankomis išmaišykite tešlą.
Tešlą paskleiskite ant popieriumi išklotos skardos ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 20 minučių.
Išimkite biskvitą iš kepimo skardos, leiskite jam atvėsti, tada grąžinkite į kepimo skardą, padėkite ant jo biskvitinius sausainius ir apšlakstykite romu.
Pirmam sluoksniui išvirkite avietes su cukrumi. Virkite tol, kol jos bus tokios konsistencijos, kaip sirupas.
Tada perpilkite jas į dubenį ir tokiu pat būdu išvirkite vanilinį pudingą su vandeniu. Tada viską sumaišykite ir virkite, kol sutirštės.
Ant paruošto biskvito užpilkite paruoštą aviečių pudingą, leiskite atvėsti ir tada įdėkite į šaldytuvą.
Galiausiai paruoškite grietinėlės kremą, sumaišykite su cukrumi ir sluoksniuokite ant deserto. Pyragą patiekite atšaldytą.
Linkime gero skonio!