Jums reikės:
Biskvitui:
Miltai – 3 puodeliai
Kiaušiniai – 2 vienetai
Grietinė – 100 gramų
Cukrus – 100 gramų
Sviestas- 100 gramų
Kepimo milteliai – 0,5 šaukštelio.
Kremui:
Kondensuotas pienas – 0,5 skardinės (gali būti daugiau)
Grietinė – 400 gramų
Gaminimas:
Cukrų sumaišykite su sviestu, suberkite kiaušinius, grietinę ir soda. Palaipsniui suberkite miltus. Galite pridėti šiek tiek mažiau nei 3 stiklines.
Tešla turėtų gautis šiek tiek minkštesnė nei koldūnų. Pusvalandį palikite šaldytuve. Tešlą padalinkite į 12-15 gabalėlių ir plonai iškočiokite, jei reikia, įberdami miltų.
Patogiausia iškočioti tiesiai ant kepimo popieriaus. Prieš kepdami, keliose vietose šakute subadykite tešlą.
Kepkite pyragus 190 ° C temperatūroje, kol jie lengvai paruduos (apie 3–4 minutes). Nepersistenkite, kitaip pyragai bus sausi.
Kremui grietinę išplakite su virintu kondensuotu pienu. Saldumą ir tekstūrą galite reguliuoti įpildami daugiau kondensuoto pieno.
Kremas neturi būti nei tirštas, nei skystas. Jis turėtų likti vietoje, neištekėdamas ir tuo pačiu gerai išmirkydamas neutralius biskvitus.
Sutepkite tortą, užtepdami kremą ir ant šonų bei viršaus, galite papuošti kakava ar šokolado drožlėmis.
Palikite tortą kambario temperatūroje 3 valandas, tada perkelkite į šaldytuvą, geriausia per naktį.