Penktadienis, 22 lapkričio, 2024

Naujausi

Ratatouille žiemai: spalvingas užkandis iš Prancūzijos

Smagu, kad nereikia rūpintis, ką patiekti. Žiemą gamindami Ratatouille visada turėsite gardų daržovių garnyrą ar sveiką užkandį. Tokios spalvingos salotos jus išgelbės ne vieną kartą.

Šis kvapnus prancūziškas patiekalas stiklainyje jums tikrai patiks. Pasirodo, jis labai skanus ir sotus. Atidarius Ratatouille, galima skaniai užkandžiauti ar net papietauti.

Kaip pasigaminti Ratatouille žiemai

Norint pagaminti šias gardžias salotas, reikia tinkamai paruošti visas daržoves. Baklažanus ir cukinijas reikia kepti orkaitėje. Tam prireiks ne daugiau kaip 20 minučių. Likusias daržoves supjaustyti. Beliks tik viską kartu patroškinti – ir baigta!

Sudedamosios dalys:

  • Pomidorai 800 g
  • Baklažanai 500 g
  • Cukinijos 500 g
  • Saldžiosios paprikos 500g
  • Morkos 200 g
  • Svogūnai 300 g
  • Actas 1 valgomasis šaukštas
  • Cukrus 60g
  • Druska 30 g
  • Juodieji pipirai (malti) pagal skonį
  • Saulėgrąžų aliejus 70g

Paruošimas:

Kruopščiai nuplaukite daržoves. Cukinijas ir baklažanus supjaustykite žiedais. Sudėkite juos ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi. Apšlakstykite daržoves saulėgrąžų aliejumi ir 20 minučių pašaukite į iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę.

Nulupkite morkas. Supjaustykite jas griežinėliais ir kepkite saulėgrąžų aliejuje 3-4 minutes. Nulupkite svogūną. Supjaustykite ketvirčiais. Kartu su morkomis patroškinkite dar 3 minutes.

Išimkite iš paprikų sėklytes. Supjaustykite jas mažais gabalėliais. Sudėkite likusias keptas daržoves ir gerai išmaišykite. Troškinkite po dangčiu 5 minutes.

Pomidorus pertrinkite per mėsmalę. Į likusias daržoves sudėkite keptus baklažanus, cukinijas ir gautą pomidorų tyrę. Kruopščiai sumaišykite visus ingredientus.

Įmaišykite cukrų, juoduosius pipirus ir druską. Viską dar kartą išmaišykite ir 20 minučių troškinkite uždengę po dangčiu.

Po to įpilkite 9% acto. Išmaišykite ir palikite troškintis dar 5 minutes. Ratatouille sudėkite į sterilizuotus stiklainius. Tvirtai užsukite dangtelius. Apverskite stiklainius aukštyn kojomis, suvyniokite juos į antklodę ir palikite visiškai atvėsti.

Ratatouille galite laikyti net spintelėje. Kambario temperatūroje šis užkandis puikiai išsilaiko ir nesugenda. Šio ruošinio nebūtina nešti į rūsį.

Ar anksčiau bandėte pasigaminti Ratatouille žiemai? Papasakokite mums komentaruose.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Kurių Zodiako ženklų atstovai gyvena ilgiausiai?

Ar kada nors susimąstėte, ar Zodiako ženklai gali turėti įtakos gyvenimo trukmei? Astrologai mano, kad kiekvienas ženklas ne tik lemia tam tikras asmenines savybes,...

Ką daryti, jei parduotuvėje pirktas avokadas yra kietas kaip akmuo?

Avokadai – daugelio mėgstamas vaisius, kuris puikiai tinka pusryčiams, užkandžiams ar net gurmaniškoms vakarienėms. Tačiau ne visada pavyksta išsirinkti tobulą, prinokusį avokadą. Dažnai parduotuvėje...
---