Daržovių troškinys su kotletais yra nuostabus patiekalas tiek pietums, tiek vakarienei. Jis tiksis ir tiems, kurie negali gyventi be mėsos, ir tiems, kurie norėtų jos atsisakyti, nes troškinį galima gaminti ir be kotletų. Jis vis tiek bus skanus!
Sudėtis
Kotletams
- 500 g maltos jautienos
- 1 svogūnas
- 1 kiaušinis
- 50 g džiūvėsėlių
- 50 ml vandens
- druska pagal skonį
- juodieji pipirai pagal skonį
- miltai
- aliejus
Troškiniui
- 1 svogūnas
- 2 dideli pomidorai
- 1 didelė morka
- 1 raudona paprika
- 2 skiltelės česnako
- 1 šaukštelis druskos
- 1 šaukštelis cukraus
- malti juodieji pipirai pagal skonį
- 1 šaukštelis rozmarino
- 1 šaukštelis baziliko
- 200 g šaldytų žaliųjų žirnelių
- žiupsnelis šafrano
- 500 ml vandens
- 2 šaukštai sviesto
- 1 šaukštas aliejaus
- sauja šviežių petražolių
Gaminimas
Pirmiausia pagaminkite kotletus. Smulkiai supjaustykite svogūną. Sudėkite jį į maltą mėsą, įberkite druskos, pipirų. Įpilkite vandens, išmaišykite.
Sudėkite džiūvėsėlius. Išmaišykite. Įmuškite kiaušinį, gerai išmaišykite ir išminkykite maltą mėsą. Iš gautos masės formuokite graikinio riešuto dydžio kotletus. Apvoliokite juos miltuose. Kepkite aliejuje iki auksinės rudos spalvos. Nusausinkite aliejaus perteklių.
Kol kotletai kepa, galite paruošti daržoves: jas nulupkite, supjaustykite. Troškintuve įkaitinkite sviestą ir aliejų, pakepinkite svogūną. Pridėkite pjaustytą morką ir papriką. Kepkite, kol suminkštės, apie penkias minutes.
Sudėkite pomidorų minkštimą, supilkite karštą vandenį (virintą), suberkite druską, cukrų, juodųjų pipirų, rozmariną, baziliką, tarkuotą česnaką. Viską sumaišykite, leiskite užvirti.
Paragaukite, jei reikia, pridėkite daugiau prieskonių. Uždenkite troškintuvą dangčiu ir troškinkite ant silpnos ugnies 30 minučių. Tada sudėkite kotletus ir troškinkite dar 10 minučių.
Toliau suberkite šaldytus žaliuosius žirnelius, žiupsnelį šafrano ir troškinkite dar 10 minučių. Pabaigoje suberkite supjaustytas petražoles ir išjunkite ugnį. Kol troškinys ruošiamas, galite išsivirti garnyrą. Daržovių troškinys su kotletais skaniausias, kai patiekiamas su virtomis bulvėmis.