Kai kuriais atvejais gaminant maistą naudojame sultinio kubelius, tačiau jie nėra labai kokybiški. Todėl namuose turėtumėte pasigaminti naminių, be cheminių medžiagų, kuriuos galite laikyti ilgą laiką.
Išbandykite šį skanų naminį daržovių sultinį pagal paprastą receptą iš „YouTube“ kanalo.
Jums reikės:
- 3 morkų
- 1 poro
- 2 pastarnokų
- 2 petražolių šaknų
- 1 svogūno
- 2 česnako skiltelių
- 1/2 kaliaropės
- 1/2 saliero su šakele
- 1 ciberžolės
- Saujos petražolių
- Saulėgrąžų aliejaus
- 80 g druskos
Gaminimo eiga:
Nuplautas morkas nulupkite.
Supjaustykite kubeliais ir sudėkite į gilų dubenį.
Pašalinkite porų galus.
Perpjaukite per pusę, tada supjaustykite griežinėliais ir sudėkite į dubenį.
Tada į dubenį suberkite kubeliais supjaustytus pastarnokus ir petražoles.
Sudėkite svogūnus ir susmulkintas česnako skilteles.
Nuo kaliaropių pašalinkite kotelius, nulupkite, supjaustykite ir sudėkite į dubenį.
Sudėkite supjaustytus ir susmulkintus salierus.
Ciberžolę nulupkite, susmulkinkite ir suberkite į dubenį.
Galiausiai sudėkite smulkintas petražoles.
Didelę keptuvę patepkite aliejumi, sudėkite daržoves ir gerai išmaišykite.
Pabarstykite mišinį druska, išmaišykite ir kepkite, kol išsiskirs sultys.
Tada keptuvę uždenkite dangčiu.
Troškinkite, kol suminkštės, apie 8 minutes.
Perdėkite mišinį į dubenį ir sutrinkite trintuvu.
Perkelkite daržovių mišinį į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi, ir tolygiai paskleiskite.
Uždenkite kepimo skardą maistine plėvele, palikite atvėsti ir įdėkite į šaldiklį nakčiai.
Supjaustykite sultinį kubeliais ir suvyniokite į foliją.
Tada sudėkite kubelius į plastikinį maišelį.
Galite laikyti šaldiklyje.
Mėgaukitės!
Instrukcijos vaizdo įraše: