Yra keletas patiekalų, kuriuose mažiausi nukrypimai nuo recepto lemia gastronominę nelaimę. Todėl receptai turi būti tokie, kurie skatina fantaziją ir kūrybinę laisvę.
Šiandien mes jums atskleisime, kaip pagaminti sriubą, kurios receptas nėra visiškai aiškus, bet ją myli visas pasaulis – tai yra Minestrone.
Jums reikės:
vištienos sultinio;
makaronų;
salierų;
morkų;
cukinijų arba moliūgų;
bulvių;
svogūnų;
česnakų;
pomidorų savose sultyse;
raudonų konservuotų pupelių;
saulėgrąžų aliejaus;
prieskoninių žolelių (rozmarino);
druskos, pipirų;
tarkuoto sūrio, skirto pagardinti.
Paruošimas:
Paruoškite visas daržoves. Svarbu, kad daržovės būtų supjaustytos mažais gabalėliais. Tokiu atveju jos keps ir virs panašų laiką.
Supjaustykite salierus, svogūnus, morkas, bulves ir cukinijas. Beje, beveik visos sudedamosios dalys gali būti pakeičiamos, jei pavyzdžiui, neturite cukinijų, galite paimti moliūgų.
Paimkite puodą ir įkaitinkite saulėgrąžų aliejų ant vidutinės ugnies. Pirmiausia į puodą suberkite susmulkintus salierus, morkas ir svogūnus.
Išspauskite dvi skilteles česnako. Pridėkite prieskoninių žolelių ir pakepkite apie 10 minučių.
Tada supilkite bulves ir pomidorus su jų sultimis. Supilkite sultinį į puodą. Uždenkite ir užvirkite. Kai viskas užverda, įberkite druskos ir virkite dar 15 minučių.
Tuomet sudėkite cukinijas ir konservuotas pupeles. Virkite dar 10 minučių ir suberkite makaronus. Minestrone tradiciškai naudojami vidutinio dydžio makaronai.
Idealus variantas yra „plunksnų“ arba „spiralės“ formų makaronai. Pipirus suberkite pabaigoje.
Minestrone sriuba gali būti patiekiama su česnakine duona, arba pridėkite grūdų dribsnių ar pabarstykite tarkuotu sūriu.
Skanaus!