Neįmanoma nepamėgti šių sultingų, gaivių vasaros salotų. Kartą paragavę tikrai norėsite jas gaminti dar ir dar kartą. Jas lengva paruošti, o ypatingo skonio paslaptis slypi padaže. Padažas gaminamas didelėmis porcijomis iš karto, kad ateityje jo užtektų kelioms kitoms salotų porcijoms (galima laikyti šaldytuve).
Sudedamosios dalys:
- Agurkai – 500 g
- Pomidorai – 500 g
- Svogūnai – 1 vnt.
- Raudonieji pipirai – 1 vnt.
- Žalieji pipirai – 1 vnt.
- Porai – 30 g
- Kalendros – 20 g
- Petražolės – 20 g
- Bazilikas – 20 g
- Aštri žalioji paprika – 2 vnt.
- Druska pagal skonį
- Actas (obuolių arba vyno, raudonasis arba baltasis, 3,5%) – 200 ml
- Augalinis aliejus – 200 ml
- Granatų narsharabo padažas – pagal skonį (padažas turi būti saldžiarūgštis).
Daržoves nuplaukite ir pasirinktinai supjaustykite, žoleles smulkiai sukapokite. Būtinai įdėkite aštriąją žaliąją papriką – ji suteiks salotoms ypatingą aštrų skonį. Druskos dėkite pagal skonį.
Sumaišykite actą ir augalinį aliejų santykiu 1:1. Pamažu, po šaukštelį, įpilkite narsharabo padažo ir paragaukite. Iš viso reiktų dėti apie 2-4 šaukštelius. Padažas turi būti saldžiarūgščio skonio. Turėtumėte vadovautis savo skoniu: vieni mėgsta ryškų padažo skonį, kiti – švelnesnį. Lengviausia visus ingredientus sumaišyti nedideliame stiklainyje. Tiesiog supilkite padažą, sandariai uždarykite dangtelį, 10-15 sekundžių pakratykite stiklainį ir juo pagardinkite salotas. Padažo kiekis salotose taip pat gali būti įvairus – pagal skonį. Padažo dar tikrai liks kitoms salotoms. Jį galima laikyti tame pačiame stiklainyje šaldytuve, bet žinokite – jis ilgai neužsilaikys, nes šias salotas galima ruošti kasdien ar net du kartus per dieną!
Labai sultingos, gaivios, saldžiarūgštės, vasariško skonio salotos ilgai bus mėgstamos ant jūsų stalo!
Daugiau informacijos apie tai, kaip pasigaminti vasarinių daržovių salotas, rasite toliau pateiktame vaizdo įraše: