Puikus cukinijų padažas žiemai – išbandykite šį receptą. Šį receptą jums radome internete ir tai tikrai labai skanu!
Jums reikės:
- 1,5 kg cukinijų
- 1,2 kg pomidorų
- 1,5 kg paprikų
- 0,8 kg svogūnų
- 0,8 kg morkų
- 10-12 skiltelių česnako
- 2 aitriųjų paprikų
- 1 šaukšto druskos (kad morkos išleistų sultis)
- 1 šaukštelio malto imbiero
- 6 šaukštelių druskos
- 7-8 šaukštelių rudojo cukraus
- 70 ml obuolių sidro acto
Gaminimo eiga:
Pirmiausia paruoškite visus ingredientus.
Tada aliejuje pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną.
Nuvalytas morkas sutarkuokite arba susmulkinkite su virtuviniu kombainu.
Į svogūnų masę suberkite morkas.
Įberkite druskos ir troškinkite, kol morkos suminkštės.
Taip pat supjaustykite pomidorus ir paprikas.
Į puodą sudėkite pomidorus ir paprikas.
Taip pat sudėkite ir česnaką.
Cukinijas nulupkite ir taip pat sutarkuokite su virtuviniu kombainu. Įpilkite druskos ir palaukite 10 minučių, kol išsiskirs sultys.
Tada iš cukinijų išspauskite sultis ir supilkite jas į puodą.
Virkite dar 10 minučių.
Tada sutrinkite ir įpilkite cukraus, imbiero, acto ir suberkite likusią druską.
Supilkite karštą mišinį į sterilizuotus stiklainius ir uždarykite steriliu dangteliu.
Leiskite atvėsti.
Paruoštą padažą laikykite tokiose sąlygose, kaip ir klasikines uogienes.
Vaizdo medžiaga: