Jei nespėjote laiku nurinkti agurkų, jų tikrai nereikia išmesti. Siūlau išbandyti šį receptą ir agurkų pasiruošti žiemai: jau daug metų šis receptas yra mano mėgstamiausias.
Jums reikės:
- 2,5 kg agurkų
- 500 g pomidorų
- 500 g saldžiosios paprikos
- 500 g morkų
- 500 g svogūnų
- 1 česnako
- 3 mažų aitriųjų paprikų
- 2 valg. š. druskos
- 3 valg. š. cukraus
- 6 valg. š. pomidorų pastos
- 4 valg. š. 9% acto
- augalinio aliejaus (kepimui)
Stiklainių tūris – 800 ml
Kaip gaminti?
Į keptuvę įpilkite aliejaus.
Svogūną supjaustykite kubeliais ir pakepinkite keletą minučių, retkarčiais pamaišykite.
Suberkite tarkuotas morkas ir kubeliais pjaustytas saldžiąsias paprikas.
Išmaišykite ir pakepinkite kelias minutes.
Pomidorus sumalkite mėsmale (arba sutrinkite elektriniu trintuvu), mišinį supilkite ant daržovių ir išmaišykite.
Sutarkuokite agurkus (jei odelės labai kietos, prieš tarkuodami nulupkite). Suberkite į keptuvę ir gerai išmaišykite.
Į mišinį įberkite druskos, cukraus, įdėkite pomidorų pastos ir gerai išmaišykite.
Sudėkite aitriąsias paprikas, išmaišykite. Troškinkite 30 minučių.
Išimkite aitriąsias paprikas.
Suberkite išspaustą česnaką, supilkite actą, išmaišykite ir troškinkite dar 5 minutes.
Po penkių minučių išjunkite ugnį ir supilstykite daržovių mišinį į sterilius stiklainius.
Stiklainius užsukite dangteliais, apverskite, uždenkite antklode ir palikite atvėsti.
Konservuotas daržoves galite laikyti virtuvės spintelėse.
Skanaus!