Braškių putėsių receptas yra labai lengvas, o deserto skonis tiesiog pasakiškas. Šviežios braškės šį skanumyną labai pagardina.
Reikės:
- 450 gramų šviežių braškių (avietės taip pat tinka);
- 300 ml saldžios grietinėlės;
- 2 šaukštai cukraus, medaus ar klevų sirupo.
Gaminimas:
1. Gerai nuplaukite braškes ir pašalinkite stiebelius. Supjaustykite jas į mažesnius gabalėlius.
2. Sudėkite braškes į trintuvą, įdėkite cukraus. Trinkite tol, kol gausite vientisą masę. Užtruksite 2-3 minutes.
3. Išplakite grietinėlę ir atsargiai įmaišykite į braškių tyrę.
4. Gautą mišinį sudėkite į mažesnius puodelius. Prieš valgant desertą, leiskite jam pastovėti bent pusvalandį.
5. Patiekite su šviežių braškių gabalėliais.
Skanaus!
Šis braškių putėsių receptas tikrai nesunkus, išbandykite!
Greitas pyragas su braškėmis. Dieviško skonio desertas…
Pyragai su uogomis visada būna labai sultingi ir skanūs. Galite naudoti vienos rūšies uogas arba derinti kelias. Tada net jūsų mėgstamiausias receptas kiekvieną kartą suspindės nauju būdu. Šiandien mes paruošime nuostabų ir neįtikėtinai uogų pyragą. Pyragas su braškėmis yra su nedaug tešlos ir maksimaliu įdaro kiekiu.
Pyragas skiriasi formavimo būdu. Mes nesistengiame suteikti jam tobulos formos. Mūsų užduotis yra paruošti sultingus pyragus be didelių pastangų, laiko ir pinigų. Šis pyragas su šviežiomis braškėmis patiks ir vaikams, ir suaugusiems. Paprasta, skanu ir gražu!
Jums reikės:
- Kvietiniai miltai 180 g
- Sviestas 50 g
- Druska žiupsnelis
- Cukrus 80 g
- Vanilinis cukrus 15 g
- Kiaušinis 1 vnt
- Braškės 300 g
- Krakmolas 2 šaukštai
- Cukraus pudra apibarstyti
Gaminimas:
Sumaišykite miltus, druską, 50 g cukraus, vanilinį cukrų ir tirpintą sviestą. Mišinį rankomis suminkykite į trupinius. Įmuškite kiaušinį ir minkykite tešlą, 15 minučių palaikykite šaldytuve.
Nuplaukite braškes, pašalinkite kotelius ir supjaustykite į ketvirčius. Ant uogų pabarstykite likusį cukrų ir krakmolą. Išmaišykite.
Ant stalo patieskite kepimo popierių. Tešlą iškočiokite į ploną sluoksnį. Įdėkite įdarą į tešlos centrą.
Sulenkite tešlos kraštus iki centro. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Kepkite 35 minutes. Kai pyragas su braškėmis iškeps ir atvės, paviršių pabarstykite cukraus pudra.
Nuostabaus skonio pyragas su varške ir abrikosais. Išbandykite!
Nuostabaus skonio pyragas su varške ir abrikosais tikrai patiks visiems! Jis labai paprastas, tačiau be proto skanus. Pyragą galite pagardinti ne abrikosais, o kitais jums patinkančiais vaisiais.
Ingredientai:
Tešlai:
- 400 g miltų;
- 120 g cukraus;
- 4 kiaušinių tryniai;
- 120 g sviesto;
- pienas;
- 1 šaukštelis kepimo miltelių.
Įdarui:
- abrikosų;
- 250 g varškės;
- žiupsnelis vanilinio cukraus.
Viršui:
- 4 kiaušinių baltymai;
- 100 g cukraus.
Gaminimas:
Dubenyje sumaišykite kiaušinio trynius su cukrumi ir ištirpintu sviestu iki putų, įpilkite pieno, sudėkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Tešlą išklokite ant riebalais išteptos ir miltais apibarstytos kepimo skardos.
Darydami įdarą, sumaišykite varškę su vaniliniu cukrumi. Ant tešlos tepkite varškės ir vanilinio cukraus masė, tada sudėkite supjaustytus abrikosus. Ant viršaus tepkite kiaušinių baltymų ir cukraus mišinį. Baltymus išplakite labai labai gerai. Paruoštą pyragą dėkite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie pusvalandį (vis patikrinkite, gali būti, kad reikės pakepti ir ilgiau).
Viršus turi būti gražiai iškepęs. Tikimės, kad pyragas su varške ir abrikosais jums labai patiks, skanaus!
Mėlynių pyragas: greitai paruošiamas ir gardus desertas!
Ar mėgstate uogas? Mielai dedate juos į kepinius? Tada šis mėlynių pyragas bus kaip tik jums! Negaiškite laiko ir išmėginkite.
Sudėtis
- 5 kiaušiniai
- 150 g miltų
- 5 šaukštai cukraus
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
- citrinos žievelė
Įdarui
- 500 g mėlynių (šviežių arba šaldytų)
- 50 g krakmolo
- 2 šaukštai cukraus
- 200 ml vandens
Papuošimui
plakta grietinėlė ir cukrus pagal skonį
Gaminimas
Įmuškite kiaušinius ir išplakite su cukrumi iki putų. Miltus išsijokite su kepimo milteliais ir įmaišykite juos su citrinos žievele į putų mišinį.
Tešlą supilkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, išlyginkite ir dėkite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 15-20 minučių.
Pasaldinkite mėlynes ir kaitinkite jas ant ugnies. Krakmolą sumaišykite su vandeniu ir įmaišykite į mėlynių mišinį. Virkite ant ugnies, nuolat maišydami, kol mišinys sutirštės.
Ant atvėsusios tešlos dėkite mėlynių masę, išlyginkite ir leiskite sukietėti.
Galiausiai išplakite grietinėlę ir užtepkite ant deserto.
Skanaus!
Pyragas su braškėmis ir kefyru. Gaivus, vasariškas desertas
Praėjusią vasarą gavau tikrai aukso vertės pyrago receptą, kuriuo mano draugė pasidalijo su manimi. Kaip dabar atsimenu, einu į savo tėvų namus ir girdžiu mamos draugės tetos Lilės balsą: „ Sūnus paėmė gabalėlį šio pyrago į darbą ir jį užpuolė darbuotojai tema„ paprašyti mamos recepto “. Pyragas su braškėmis nepalieka abejingų.
O mano mama girdi entuziastingus šauktinius ir atsiliepia: „ Užsirašyk: 1 puodelis kefyro, 50 gramų sviesto, miltai … “ Na, aš dabar mielai gaminu tokį pyragą. Paprasta sudėtis ir lengvas paruošimas!
Pyragas su braškėmis
Šiandien papasakosime, kaip pasigaminti braškių pyragą su kefyru!
Jums reikės:
- 2 kiaušiniai
- 170 g cukraus
- 1 stiklinė kefyro
- 50 g sviesto
- 1,5 stiklinės miltai
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
- 300 g braškių
- žiupsnelis druskos
Gaminimas:
Mikrobangų krosnelėje ištirpinkite sviestą. Leiskite jam atvėsti.
Patogioje talpykloje kiaušinius nedideliu greičiu išplakite su žiupsneliu druskos, kad padidintumėte tūrį. Į indą supilkite cukrų ir toliau plakite 5 minutes, kol susidarys sodri, lengva masė.
Į indą supilkite kefyrą ir sviestą, šiek tiek daugiau sumaišykite su šluotele ar maišytuvu mažu greičiu. Išsijokite miltus, įpilkite kepimo miltelių.
Norėdami paruošti tolygią ir vienodą tešlą, naudokite maišytuvą. Pagal konsistenciją ji turėtų priminti grietinę.
Kepimo indą sutepkite sviestu. Formos apačioje paskleiskite nuplautas ir be kotelių braškes.
Ant braškių viršaus užpilkite tešlą, kad ji tolygiai padengtų uogas. Įdėkite pyragą į orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 60 minučių. Patikrinkite torto iškepimą dantų krapštuku ar medine lazdele.
Pyragą visiškai atvėsinkite ir tik po to išimkite iš formos ir patiekite prie stalo. Štai viskas, pyragas su braškėmis yra paruoštas. Gero apetito!