Trečiadienis, 27 lapkričio, 2024

Naujausi

Dabar „Silkę pataluose“ ruošite tik taip. Padarykite dar vieną sluoksnį ir pridėkite mano firminį ingredientą!

Neįsivaizduoju nė vienos šventės be mėgstamiausių salotų „Silkė pataluose“, paruoštų pagal klasikinį receptą. Šios salotos užima antrą vietą po baltosios mišrainės ant bet kokio šventinio stalo, įskaitant ir Naujųjų Metų šventę.

Šios salotos turi puikų skonį dėl puikių produktų derinių. Svarbiausia, kad sluoksniai būtų lengvai pasūdyti, o daržovės būtų kokybiškos.

Kiekviena šeimininkė savaip ruošia „Silkę pataluose“. Vienos vadovaujasi klasikiniu receptu, daržoves susmulkindamos trintuve, o kitos supjausto daržoves kubeliais ir sumaišo.

Mano mama mėgo į šias salotas įdėti žalią obuolį, nes jis patiekalui suteikdavo sultingumo ir gaivumo. Kiekvienas iš mūsų turi savo skonį ir pageidavimus, todėl šiandien, aš jums pasakysiu, kaip man labiausiai patinka daryti „Silkę pataluose“.

Pirmiausia reikia išvirti visas reikalingas daržoves, tol kol suminkštės. Tai bulvės, burokėliai ir morkos. Taip pat reikės kietai virtų kiaušinių.

Mano mėgstamiausias dalykas yra sluoksniuoti salotas specialioje žiedinėje formoje. Todėl gauname ne tik skanų patiekalą, bet ir gražų salotų pateikimą.

Pirmasis sluoksnis, kurį dedame į formą, yra bulvės. Nors aš žinau, kad kai kurios namų šeimininkės pirmiausia sudeda silkę. Vienoms salotoms reikės dviejų vidutinių dydžio bulvių. Sutrintas bulves pasūdykite ir pertepkite jas majonezu.

Antrasis sluoksnis yra silkė. Aš naudoju 300 gramų paruoštos silkės filė, kurią supjaustau mažais kubeliais.

Trečias sluoksnis yra smulkinti žali svogūnai. Kai kurios šeimininkės šio ingrediento nededa.

Ketvirtasis sluoksnis yra trys tarkuoti kiaušiniai

Penktasis sluoksnis yra mano firminis ingredientas – rudagalvių menkių ikrai. Vienai porcijai reikės vienos ikrų skardinės. Mano šeima mėgsta būtent šią salotų „Silkė pataluose“ versiją.

Šeštas sluoksnis yra viena sutarkuota morka.

Septintas sluoksnis – tarkuoti burokėliai, kuriuos taip pat pertepu majonezu. Bet tai neprivaloma. Mes darome taip, kaip mums labiausiai patinka.

Po to, kai salotos susistovi, jas galima patiekti.

Pabandykite paruošti mėgstamas salotas nauju būdu. Pažadu, kad jums tai patiks!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Kaip granatai gali padėti numesti svorio: mitybos specialistai atskleidė pagrindines gudrybes

Granatai ne tik vilioja savo ryškiai raudona spalva ir nepakartojamu skoniu, bet ir garsėja savo nauda sveikatai. Šis vaisius yra tikras maistinių medžiagų lobynas,...

Saulės elektrinės – ne tik privačių namų, bet ir butų gyventojams

Saulės elektrinės jau tapo įprastu vaizdu tiek miestuose, tiek už jų ribų. Vis dėlto apie jas dažniau diskutuojama privačių namų savininkų kontekste, tačiau saulės...
---