Daržovių sezonas tuojau bus atidarytas, tad šis cukinijų troškinys su malta mėsa turėtų būti jūsų pirmas gaminamas patiekalas iš gausaus daržovių derliaus.
Ingredientai:
- Cukinijos – 220 g
- Vištienos faršas – 200 g
- Kietasis sūris – 80 g
- Majonezas arba neriebi grietinė – 1,5 valgomojo šaukšto
- Kiaušiniai – 1 vnt.
- Paprikos prieskoniai – 0,5 arbatinio šaukštelio
- Druska ir pipirai – pagal skonį.
Gaminimas:
Sutarkuokite cukinijas, pasūdykite ir palikite 10 minučių pastovėti. Tuomet iš cukinijos nupilkite skysčio perteklių.
Druska ir pipirais pagardinkite mėsą, pabarstykite paprikos prieskonių, įmuškite kiaušinį ir įdėkite majonezo. Viską sumaišykite ir sudėkite cukinijas ir tarkuotą sūrį (dalį sūrio pasilikite). Viską sumaišykite šakute.
Sudėkite masę į kepimo indą. Kepkite troškinį iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-40 minučių. Kai troškinys iškeps, sudėkite porcijas į lėkštes ir apibarstykite likusiu kietuoju sūriu. Jei norite, galite patiekalą 1-2 minutes pašildyti mikrobangų krosnelėje, kad sūris ištirptų.
Skanaus!