Paprastai, Cukinijų tortas pareikalauja daug laiko. Pirmiausia su tešla, tada su kitais ingredientais. Deja, vitaminai sunaikinami, o cukinijų nauda tampa jokia. Rezultatas – labai kaloringa bomba. O jei viską sutepiate riebiu majonezu…
Ypač tiems, kurie nori kuo geriau išnaudoti vasarines daržoves, paruošėme sveiko ir skanaus cukinijų torto receptą. Jokio kepimo ir riebaus padažo. Be kiaušinių, miltų, be lašo riebalų – tik vitaminai! Valgant (net ir didžiuliais kiekiais) nenukentės nė vienas juosmuo.
CUKINIJŲ TORTAS
Norėdami paruošti šį užkandį, rinkitės sultingas ir jaunas cukinijas, kuriuose dar nebuvo susiformavusios sėklos. Tarp sluoksnių galite įdėti bet kokius žalumynus, pomidorus, keptas paprikas ar baklažanus.
Jums reikės:
- 3 jaunos cukinijos
- 200 g grietinės arba jogurto
- 200 g fetos sūrio arba minkšto sūrio
- krūva rukolos ar kitų žalumynų
- krūva krapų
- 1 skiltelė česnako
- prieskoniai, druska pagal skonį
Gaminimas:
Cukinijas gerai nuplaukite ir, jei reikia, nulupkite. Supjaustykite 0,5–1 cm storio riekelėmis. Sudėkite į dubenį, įberkite druskos, suberkite prieskonius ir leiskite pastovėti 10 minučių.
Ant grotelių arba kepimo skardos, padengtos kepimo popieriumi, išdėliokite cukiniją. Kepkite orkaitėje 200 laipsnių temperatūroje, kol suminkštės. Kai tik cukinijos taps minkštos ir lengvai paruduos, tai reiškia, kad jos yra paruoštos.
Kol cukinijos kepa, paruoškite padažą. Grietinę sumaišykite su pjaustytomis žolelėmis, česnaku, druska ir prieskoniais.
Kai cukinija atvės, pradėkite rinkti tortą.
Įdėkite cukinijas į didelę lėkštę. Sutepkite padažu ir pabarstykite tarkuotu sūriu. Pakartokite su likusiomis cukinijomis. Torto viršų padenkite likusiu padažu ir papuoškite šviežiomis žolelėmis.
Cukinijų tortas gali būti valgomas iš karto, bet geriau įdėti jį į šaldytuvą kelioms valandoms, kad jis gerai įsigertų. Gero apetito!
Norėdami gauti daugiau informacijos apie tai, kaip padaryti cukinijų tortą, žiūrėkite vaizdo įrašą.