Atrodo labai gražiai ir skaniai, ilgą laiką išlieka švelnūs ir minkšti.
Ingredientai:
- Cukinijos – 2 vnt.
- Krapai – 20 g
- Kiaušiniai – 4 vnt.
- Miltai – 120 g
- Druska pagal skonį
- Pipirų mišinys – 1/2 arbatinio šaukštelio
- Džiovinto česnako milteliai – 1 šaukštelis
- Itališkų žolelių mišinys – 1 šaukštelis
- Rūkytos maltos paprikos milteliai – 1 arbatinis šaukštelis
- Pievagrybiai – 300 g
- Kietasis sūris – 150 g
Paruošimas:
- Grybus supjaustykite plonais griežinėliais, tada kepkite aliejuje, kol suminkštės. Apibarstykite druska, pipirais ir kepkite, kol visas skystis išgaruos.
- Cukinijas sutarkuokite rupia tarka, įberkite druskos, išmaišykite ir palikite 5 minutes pastovėti, kad cukinijos išleistų savo sultis.
- Tada rankomis išspauskite susidariusias sultis, suberkite smulkintus krapus, prieskonius ir įmuškite kiaušinius, kruopščiai viską išmaišykite.
- Pabaigoje suberkite persijotus miltus, viską sumaišykite iki vientisos masės.
- Mišinį paskleiskite ant kepimo skardos, padengtos kepimo popieriumi, mentele išlyginkite ploną stačiakampio formos sluoksnį, 5–7 mm storio.
- Kepkite 200 C temperatūroje 20 minučių, kol suminkštės.
- Grybų įdarą tolygiai paskleiskite ant cukinijos paviršiaus, palikdami kelis centimetrus laisvos vietos.
Pabarstykite kietu sūriu, tarkuotu stambia tarka. Dalį sūrio palikite vėlesniam apibarstymui.
Tvirtai susukite į ritinėlį.
Cukinijos suktinuko viršų pabarstykite likusiu tarkuotu sūriu, kepkite 5-10 minučių, kol sūris ištirps.
Karštą cukinijos suktinuką supjaustykite gabaliukais, pabarstykite šviežiomis žolelėmis ir patiekite. Skanaus!