Šeimininkės jau skina likusį ir paskutinį cukinijų derlių. Vieni žmonės jau gerokai prisivalgė šios daržovės blynų ar keptų riekelių pavidalu, o kitiems vasaros skanumyno dar neužteko, kad jo atsivalgytų.
Todėl siūlome cukinijų sezono pabaigą uždaryti su įdomia ir gardžia kremine sriuba.
Jai paruošti jums reikės:
- Cukinijų – 450 g;
- Porų – 400 g;
- Špinatų – 400 g;
- Ožkos sūrio – 150 g;
- Baziliko lapelių – pagal skonį,
- Aliejaus.
Kaip gaminti?
- Cukinijų kreminę sriubą pradėkite ruošti nuo porų paruošimo.
- Smulkiai supjaustykite ir kepkite, kol jie suminkštės.
- Po to galite pradėti ruošti cukinijas. Šiuo metų laiku nebus lengva rasti mažų ir jaunų daržovių, bet jei jų turite, gaminkite iš jų, jei ne – iš didesnių.
- Bet didesnės cukinijos turėtų būti be odelės ir sėklų.
- Paruoštas daržoves supjaustykite kubeliais ir sudėkite į keptuvę kartu su porais.
- Daržoves 10 minučių troškinkite uždengę dangčiu.
- Po to į keptuvę suberkite špinatus. Visas daržoves kartu troškinkite dar penkias minutes.
- Tada troškintas daržoves išimkite iš keptuvės ir kartu su sūriu ir bazilikais sumaišykite elektriniu trintuvu puode arba tiesiai keptuvėje.
- Sriubai šiek tiek atvėsus, ją galėsite patiekti tiesiai ant stalo.
- Galite pagardinti keptos šoninės gabalėliais (tai nėra būtina)
- Vakare galite šią puikią sriubą patiekti su ruginės duonos džiūvėsėliais.
Gero apetito!