Norime su jumis pasidalinti tiesiog fantastišku receptu, kuris tikrai nepaliks abejingų.
Pagrindui reikia tik cukinijų, kiaušinių ir prieskonių, o įdarą galima keisti pagal savo pageidavimus. Šį kartą pasirinkome maltos mėsos įdarą.
Jums reikės:
Pagrindui:
- 2 cukinijų
- 8 kiaušinių
- druskos, maltų juodųjų pipirų ir muskato riešuto (pagal skonį)
Įdarui:
- 3 stiklinių tarkuoto čederio sūrio
- 600 g maltos mėsos
- 1 svogūno
- 2 česnako skiltelių
- Rozmarino
- 2 valg. š. pomidorų padažo
Kaip gaminti?
Cukinijas supjaustykite griežinėliais.
Pasūdykite ir palikite 10 minučių pastovėti, kad išsiskirtų skystis ir suminkštėtų.
Cukinijų griežinėlius išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
Į dubenį įmuškite kiaušinius, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir muskato riešutu. Suplakite.
Supilkite mišinį ant cukinijos griežinėlių.
Pašaukite į įkaitintą orkaitę. Kepkite 15 minučių ir leiskite atvėsti.
Į keptuvę įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus ir sudėkite maltą mėsą.
Maltą mėsą pakepinkite su trupučiu alyvuogių aliejaus.
Suberkite smulkiai supjaustytą svogūną, smulkintą česnaką, įdėkite pomidorų padažo. Užvirinkite ir pagardinkite rozmarinu, druska ir pipirais.
Maltą mėsą patroškinkite maždaug 10 minučių ant silpnos ugnies, reguliariai maišykite.
Cukinijų ir kiaušinių masę pabarstykite tarkuotu čederio sūriu ir uždėkite faršo sluoksnį.
Viską atsargiai suvyniokite.
Kepkite dar 15 minučių iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
Štai ir viskas.
Skanaus!