Cukinijų pyragas – desertas, kurį pamėgsite vos tik paragavę. Pyragas yra minkštas ir fantastiškai sultingas, o svarbiausia, kad jis patinka ir mažiems vaikams!
Reikės:
- 3 puodelių pusiau rupių miltų;
- 1 puodelio manų kruopų;
- cukraus;
- 1 šaukštelio meduolių prieskonių mišinio;
- 1 šaukštelio vanilinio cukraus;
- 2 šaukštelių kepimo sodos;
- 2 šaukštų kakavos;
- ½ šaukštelio cinamono;
- žiupsnelio druskos;
- 1 puodelio pieno;
- ½ puodelių aliejaus;
- 2 kiaušinių;
- 2 šaukštų uogienės;
- 2 puodelių rupiai tarkuotos cukinijos.
Gaminimas:
Pirmiausia sumaišykite visus sausus ingredientus. Palaipsniui pilkite skystus – pieną, aliejų. Išmaišykite ir tada įmuškite kiaušinius ir įdėkite uogienės. Viską labai gerai išmaišykite ir suberkite rupiai tarkuotas cukinijas.
Pasiruoškite kepimo skardą, uždenkite ją kepimo popieriumi ir supilkite tešlą. Jei neturite kepimo popieriaus, galite kepimo skardą ir apibarstyti rupiais miltais.
Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie pusvalandį. Stebėkite, kaip kepa pyragas, gali būti, kad reikės pakepti ir ilgiau.
Galiausiai ant viršaus užpilkite tirpinto šokolado.
Cukinijų pyragas paruoštas! Skanaus!
Cukinijų pyragas be miltų. Paprasta ir gardu bei saugo figūrą
Tikras skanumėlis visiems cukinijų mėgėjams! Šis cukinijų pyragas be miltų ne tik gardus, bet ir nekenkia figūrai. Receptas labai nesudėtingas, todėl būtinai išmėginkite.
Reikės
- 2 cukinijų
- 2 didesnių kiaušinių
- sūrio
- druskos
- juodųjų pipirų
- žolelių
Gaminimas
Cukinijas sutarkuokite su žieve į dubenį (jei norite, galite nulupti cukiniją kaip įprasta) stambia tarka, kad masė būtų tirštesnė. Leiskite tam tikrą laiką nusistovėti.
Į mišinį įdėkite tarkuoto sūrio ir įmuškite kiaušinius. Pagardinkite prieskoniais, žolelėmis, pavyzdžiui, laiškiniu česnaku.
Išklokite kepimo skardą kepimo popieriumi ir tolygiai paskirstykite gautą mišinį. Dėkite į orkaitę ir kepkite 190 laipsnių temperatūroje apie 40 minučių.
Cukinijų pyragas be miltų patiekiamas papuoštas šviežiomis daržovėmis.
Skanaus!
Sveiki ir beprotiškai skanūs cukinijų keksiukai, kurie nepalieka abejingų!
Cukinijų sezonas prasidėjo ir dabar beveik kiekvieną dieną iš sodo tenka parsinešti net po kelias šias nuostabias daržoves. Keksiukai iš cukinijų yra puikus užkandis ir daržovės panaudojimo būdas.
Šiandien pasidalinime instrukcijomis, kaip gali būti pagaminti skanūs cukinijų keksiukai. Labai skanūs, subtilūs, purūs, malonaus sūrio aromato!
CUKINIJŲ KEKSIUKAI
INGRIDIENTAI:
- 1 cukinija
- 2 pomidorai
- 3 kiaušiniai
- 300 g sūrio
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
- 100 g miltų
- 40 g žalumynų
- druskos, pipirų pagal skonį
GAMINIMAS:
Nuplaukite cukiniją ir sutarkuokite ant rupios tarkos.
Nuplaukite ir smulkiai supjaustykite pomidorus.
Patogiame inde kiaušinius išplakite su druska ir pipirais. Sudėkite tarkuotą cukiniją ir gerai išmaišykite.
Suberkite pomidorus ir vėl išmaišykite. Atskirame inde sumaišykite išsijotus miltus su kepimo milteliais, tada supilkite į tešlą. Viską gerai išmaišykite.
Sūrį supjaustykite mažais kubeliais, supilkite į tešlą. Taip pat galite pjaustyti žalumynus ir pridėti prie tešlos. Dar kartą išmaišykite.
Apkepkite formeles augaliniu aliejumi ir supilkite į jas tešlą. Supilkite šiek tiek daugiau nei pusę formos. Keksiukai gerai kyla.
Kepkite keksiukus orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, 20-25 minutes, kol iškeps.
Štai viskas, kvapnūs daržovių keksiukai yra paruošti. Gero apetito!