Šis cukinijų pyragas yra skanus sezoninis patiekalas, kurį lengva paruošti. Pagal šį receptą galite gaminti tiek kasdien, tiek šventėms.
Sudėtis:
1 cukinija
2 kiaušiniai
3 šaukštai miltų
3 šaukštai manų kruopų
1 morka
1 svogūnas
2 česnakai
žiupsnelis žalumynų
200 g grietinės (arba majonezo)
šaukštelis druskos
aliejus (kepimui)
Gaminimas:
Paruoškite reikiamus produktus. Pagal skonį galite pasirinkti naudoti grietinę ar majonezą.
Nulupkite cukiniją ir sutarkuokite stambia tarka.
Įberkite druskos ir leiskite pabūti 5 minutes, tada nupilkite sultis.
Į dubenį suberkite miltus ir manų kruopas. Išmaišykite.
Įmuškite kiaušinius ir vėl gerai išmaišykite.
Kepkite blynus per visą keptuvę, apkepindami iš abiejų pusių.
Iš nurodyto ingredientų kiekio išeina 5-6 vidutinio dydžio blynai.
Įdarui nulupkite svogūną, supjaustykite mažais kubeliais.
Nulupkite morkas. Stambiai sutarkuokite.
Pakepinkite svogūnus ir morkas nedideliame kiekyje augalinio aliejaus, kol suminkštės.
Į keptas daržoves išspauskite česnakus. Išmaišykite.
Susmulkinkite žalumynus.
Pradėkite sluoksniuoti pyragą. Blyną ištepkite grietine (ar majonezu).
Ant viršaus uždėkite 1-2 šaukštus daržovių įdaro. Išlyginkite.
Apibarstykite žalumynais. Sluoksniai kartojasi, kol išnaudojami visi blynai.
Ant viršutinio blyno nedėkite įdaro, tiesiog pabarstykite žalumynais. Leiskite pyragui pastovėti 30-40 minučių ir patiekite.
Skanaus!