Ar jums patinka cukinijos, bet pavargote nuo standartinių jų patiekalų? Tada būtinai paruoškite šį cukinijų vyniotinį. Ne tik labai skanu, bet ir labai gražu. Ne gėda tokį užkandį dėti ant šventinio stalo!
Sudėtis
- 500 g cukinijos
- 200 g sūrio
- 3 kiaušiniai
- druska, juodieji pipirai, kiti prieskoniai pagal skonį
Įdarui:
- 250 g varškės
- 2 šaukštai grietinės
- 2 skiltelės česnako
- 1-2 pomidorai
- žalumynai
- druska, juodieji pipirai pagal skonį
Cukinijas sutarkuokite stambia tarka. Šiek tiek pabarstykite druska, sumaišykite ir palikite maždaug 10 minučių. Cukinijos išskirs daug sulčių, kurias reikia pašalinti.
Sudėkite į dubenį, kuriame maišysite tešlą, visus ingredientus vienu metu: išspaustas cukinijas, kiaušinius ir sutarkuotą sūrį. Druskos ir pipirų užbarstykite pagal skonį, taip pat pridėkite bet kokių norimų prieskonių. Viską gerai išmaišykite ir tešla paruošta.
Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, šiek tiek sutepkite aliejumi. Supilkite tešlą ant kepimo skardos ir gerai paskirstykite ant paviršiaus. Ant tešlos uždėkite plonus cukinijų griežinėlius, jie bus kaip papuošimas. Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 190 laipsnių, 20-25 minučių.
Kol kas pagrindą palikite atvėsti ir pasirūpinkite įdaru. Varškę ir grietinę sudėkite į maišytuvą, pridėkite kelias skilteles česnako ir viską sutrinkite iki vientisos masės. Į varškės masę pridėkite smulkiai supjaustytų žolelių, taip pat druskos ir pipirų pagal skonį. Viską gerai išmaišykite ir varškės įdaras paruoštas.
Cukinijų pagrindą dėkite ant kepimo popieriaus papuošimu žemyn. Atsargiai paskirstykite įdarą, o jei norite, ant viršaus išdėliokite griežinėliais supjaustytą pomidorą. Viską susukite į ritinį. Tvirtai suvyniokite į popierių, užsandarinkite galus ir palikite kelias valandas. Po to vyniotinį galite patiekti ant stalo.