Šią cukinijų užtepėlę gaminu visada, kai prasideda cukinijų sezonas. Ją labai lengva paruošti ir ji yra labai skani. Kiekvienas gali ją pritaikyti pagal savo skonį ir pageidavimą. Ji tikrai skani!
Jums reikės:
- 3 česnako skiltelių
- Vandens
- Kietai virto kiaušinio trynio
- 1 valgomojo šaukšto grietinės arba naminio majonezo be aliejaus
- 2 šaukštų garstyčių
- 3 didelių cukinijų
- Druskos pagal skonį
- 140 g neriebaus baltojo jogurto
Gaminimo eiga:
Cukinijas nulupkite.
Perpjaukite per pusę.
Iš vidaus išimkite sėklas.
Sutarkuokite stambia tarka.
Užvirinkite vandenį su druska.
Kai užvirs, sudėkite cukinijas.
Kaitinkite ant silpnos ugnies, kol cukinijos suminkštės.
Iš tiesų tereiks vos kelių minučių.
Tada nupilkite vandenį.
Perplaukite šaltu vandeniu ir nusausinkite.
Kietai išvirkite kiaušinį.
Nulupkite ir atskirkite trynį.
Dubenyje sumaišykite virtą trynį su jogurtu, išspaustais česnakais, majonezu.
Taip pat galite įpilti citrinos sulčių.
Sumaišykite su virtomis nusausintomis ir susmulkintomis cukinijomis.
Galiausiai pagardinkite druska ir pipirais.
Patiekite su šviežia duona.
Taip pat į užtepėlę įdedu smulkiai supjaustytų laiškinių česnakų.
Linkime gero skonio!