Paruoškite nuostabius daržovių keksiukus, kurie pranoks visus jūsų lūkesčius, namuose! Fantastiška vakarienė, kuri visiems tikrai labai patiks.
Nepaprastai skanaus patiekalo receptas iš „YouTube“ kanalo – gardūs cukinijų keksiukai.
Jums reikės:
- 1 didelės cukinijos
- Druskos
- 2 kiaušinių
- Obuolių sidro acto
- 1/2 svogūno
- Alyvuogių aliejaus
- 1/2 morkos
- 1/2 raudonosios paprikos
- 1/2 geltonosios paprikos
- Maltų juodųjų pipirų
- 1 kiaušinio
- 60 g fetos sūrio
- 60 g parmezano sūrio
Padažui:
- 1 agurko
- Česnako
- 1/4 citrinos sulčių
- 1 valgomojo šaukšto alyvuogių aliejaus
- 100 g baltojo jogurto
- Krapų
Gaminimo eiga:
Nupjaukite cukinijos galus ir stambiai sutarkuokite.
Į dubenį su tarkuota cukinija įberkite druskos, išmaišykite šakute.
Palikite 10-15 minučių.
Į puodą sudėkite kiaušinius, įpilkite vandens ir acto.
Užvirkite ir dar virkite 8-10 minučių.
Aliejumi pateptoje keptuvėje apkepkite kubeliais supjaustytą svogūną, kol taps auksinės spalvos.
Į keptuvę sudėkite kubeliais supjaustytas morkas ir paprikas, išmaišykite.
Kepkite 5-7 minutes.
Tada įberkite druskos, juodųjų pipirų ir gerai išmaišykite.
Iš tarkuotos cukinijos išspauskite skysčio perteklių ir sudėkite ją į dubenį.
Įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, juodųjų pipirų ir gerai išmaišykite.
Keksiukų formą patepkite alyvuogių aliejumi.
Šaukštu sudėkite cukinijų masę, palikdami centre nedidelį įdubimą.
Mišinį kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 15 minučių.
Į švarų dubenį sudėkite troškintas daržoves, kubeliais pjaustytą fetos sūrį, smulkintus virtus kiaušinių baltymus, įmuškite žalią kiaušinį.
Viską sumaišykite.
Mišinį užtepkite ant cukinijų tešlos ir apibarstykite tarkuotu parmezanu.
Sudėkite keksiukus į įkaitintą orkaitę.
Kepkite 15 minučių 180°C temperatūroje.
Paruoškite padažą: į nedidelį dubenėlį sudėkite tarkuotą agurką, sutrintą česnaką, citrinos sultis, aliejų, jogurtą, krapus ir viską gerai išmaišykite.
Patiekite keptus daržovių keksiukus su padažu.
Mėgaukitės!
Instrukcijas vaizdo įraše rasite čia: