Puiki vakarienė, pagaminta orkaitėje – puikus skonis garantuotas!
Cukinijų lazdelės su sūriu, keptos orkaitėje
Jums reikės:
- 3-4 jaunų cukinijų
- 1 arbatinio šaukštelio pipirų
- 1 arbatinio šaukštelio džiovintų česnakų
- 1 arbatinio šaukštelio druskos
- Aliejaus
- 50 g kieto sūrio
Gaminimo eiga:
Cukinijas supjaustykite 5 cm ilgio juostelėmis, įberkite druskos, įpilkite šiek tiek aliejaus.
Atskirame dubenyje sumaišykite prieskonius, tarkuotą sūrį ir česnaką.
Į šį mišinį pavoliokite cukinijų gabaliukus ir dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 minučių.
Patiekite dar šiltas su grietine arba jogurto padažu.
Traškios cukinijos džiūvėsėliuose
Jums reikės:
- 2-3 jaunų cukinijų
- 1 arbatinio šaukštelio druskos
- 1 šaukšto miltų
- 1 šaukšto džiūvėsėlių arba sezamo sėklų
- 2 kiaušinių
- 1 šaukšto grietinės
- 0,5 šaukštelio pipirų
- 0,5 šaukštelio kukurūzų krakmolo
- 0,5 šaukštelio džiovinto česnako
Gaminimo eiga:
Cukinijas supjaustykite lazdelėmis, pasūdykite ir palikite 15 minučių pastovėti.
Tada nupilkite skystį ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
Cukiniją apvoliokite miltų ir krakmolo mišinyje.
Džiūvėsėlius sumaišykite su prieskoniais.
Kiaušinius išplakite su grietine ir žiupsneliu druskos.
Cukinijas pirmiausia įmerkite į kiaušinį, o tada apvoliokite džiūvėsėliuose.
Cukinijas dėkite ant kepimo skardos ir kepkite iki 220 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 15 minučių.
Jei orkaitėje nėra ventiliatoriaus funkcijos, kepkite cukinijas 5-7 minutes iš vienos pusės, tada išimkite, apverskite ir dar 5 minutes kepkite orkaitėje iš kitos pusės.
Patiekite su grietine arba česnakiniu padažu.
Gero apetito!