Šiandien jums radome fantastišką cukinijų receptą ir paprastą būdą kaip jas paruošti. Šį receptą tikrai verta išbandyti!
Jums reikės tik cukinijų, kiaušinių ir prieskonių, o įdarą galėsite keisti pagal savo skonį. Šį kartą pagal „YouTube“ kanalo receptą pasirinkome maltos mėsos įdarą.
Jums reikės:
Pagrindui:
- 2 cukinijų
- 8 kiaušinių
- Druskos, pipirų ir muskato riešutų pagal skonį
Įdarui (ingredientus galite naudoti pagal savo skonį arba tai, ką turite namuose):
- 3 stiklinių tarkuoto Čederio sūrio
- 600 g maltos mėsos
- 1 svogūno, supjaustyto kubeliais
- 2 skiltelių česnako
- Rozmarino
- 2 šaukštų pomidorų padažo
- 2 šaukštų kečupo
Gaminimo eiga:
Cukiniją supjaustykite griežinėliais, pasūdykite ir atidėkite 10 minučių, kad išleistų savo sultis ir suminkštėtų.
Tada griežinėlius išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
Įmuškite kiaušinius į dubenį ir pagardinkite druska, prieskoniais ir muskato riešutu.
Mišinį supilkite ant cukinijos griežinėlių, tiesiai į kepimo skardą.
Įdėkite skardą į įkaitintą orkaitę, kepkite apie 15 minučių, po to leiskite gaminiui šiek tiek atvėsti.
Tuo tarpu pakepinkite maltą mėsą su trupučiu alyvuogių aliejaus.
Suberkite smulkiai supjaustytą svogūną, česnaką, pomidorų tyrę ir kečupą – troškinkite, pagardindami rozmarinu, druska ir pipirais.
Maltą mėsą ant silpnos ugnies troškinkite apie 10 minučių, reguliariai vis pamaišydami.
Cukinijų ir kiaušinių paplotėlį pabarstykite tarkuotu Čederio sūriu, o tada ant viršaus paskleiskite ištroškintą maltą mėsą.
Naudodami kepimo popierių, viską atsargiai susukite į vyniotinį.
Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje dar apie 15 minučių.
Viskas baigta!
Linkime gero skonio!
Vaizdo įrašo medžiaga: