Patyrusiai šeimininkei sunku įsivaizduoti vasarą be cukinijų. Ši nuostabi vasarinė daržovė turi didelę naudą ir yra tinkama įvairiems kulinarijos šedevrams, nesvarbu, ar tai būtų pirmieji patiekalai, ar užkandžiai.
Ir šiandien jums pasakysime, kaip iš turi būti iškepti cukinijų blynai, kurie užims jiems tinkamą vietą ant stalo. Turimi produktai ir šiek tiek laiko yra viskas, ko reikia šiam patiekalui paruošti. Būtinai gaminkite maistą ir džiuginkite visą šeimą.
Cukinijų blynai
Jums reikės:
- 7 vidutinio dydžio cukinijos
- 200-300 g sudžiuvusios duonos
- 5-6 skiltelės česnako
- 2 kiaušiniai
- druskos ir pipirų pagal skonį
- Aliejaus kepimui
Gaminimas:
Pirmiausia nuplaukite cukinijas, pašalinkite žieveles ir sėklas.
Sutarkuokite cukinijas ir pasūdykite. Gerai išmaišykite ir palikite 10 minučių.
Tuo tarpu sumalkite duoną maišiklyje iki trupinių. Galite tiesiog smulkinti duoną rankomis, bet tai užtruks, o trupiniai nebus pakankamai maži.
Susmulkinkite česnaką.
Pašalinkite sultis išsiskyrusias iš cukinijos.
Į išspaustą moliūgo minkštimą įpilkite duonos trupinių, česnako ir kiaušinių. Viską gerai išmaišykite.
Iš gautos masės suformuokite blynus ir apkepkite gerai įkaitintoje keptuvėje dideliame kiekyje aliejaus iki aukso rudos spalvos. Gero apetito!
Cukinijų blynai skaniausi su grietine. Ir jie yra stebėtinai skanūs ne tik iškart po gaminimo, bet ir šalti. Būtinai išbandykite šį receptą, kad visą vasarą galėtumėte maitinti artimuosius skaniu patiekalu.