Jei svarstote pradėti sveikiau maitintis, į savo mitybos racioną įtraukite šiuos cukinijų blynus, kurių ruošimui nereikės naudoti miltų.
Šie kvapnūs ir skanūs blynai puikiai tiks sotiems ir maistingiems pusryčiams: šis valgis taps tikru energijos užtaisu!
Jei norite, kad cukinijų blynai būtų minkšti, juos ruošdami naudokite trintuvą.
Jums reikės:
- 1 cukinijos
- 2 kiaušinių
- 3,5 valg. š. avižinių dribsnių
- 100 ml kefyro
- druskos (pagal skonį)
- maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
- 1 česnako skiltelės
- 2 valg. š. augalinio aliejaus
Kaip gaminti?
Kruopščiai nuplaukite cukiniją. Nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Supjaustykite daržovę nedideliais gabalėliais.
Smulkintą cukiniją suberkite į trintuvą, supilkite kefyrą, įdėkite česnako skiltelę. Sutrinkite iki vientisos masės.
Gautą masę supilkite į gilų indą. Įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų.
Įmuškite kiaušinius ir suberkite avižinius dribsnius. Visus ingredientus gerai išmaišykite.
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Apkepkite blynus iš abiejų pusių iki auksinės spalvos.
Prie tokio sotaus patiekalo puikiai tiks aromatingas mėtų padažas. Sumalkite 10 mėtų lapelių, išspauskite 1 česnako skiltelę, sumaišykite su natūraliu jogurtu. Pagardinkite druska ir pipirais, išmaišykite.
Skanaus!