Argi gali būti gardesni pusryčiai už blynelius?
Sudėtis
- 1 cukinija
- 300 ml kefyro
- 3 kiaušiniai
- 1 šaukštelis druskos
- 1 šaukštelis sodos
- žolelės pagal skonį
- 250 g miltų
- 150 g varškės
- 2 šaukštai grietinės
- 6 graikiniai riešutai
- 2 šaukštai aliejaus
Cukiniją sutarkuokite stambia tarka, pagardinkite druska ir leiskite pastovėti 15 minučių, tada išspauskite sultis. Kefyrą sumaišykite su kiaušiniais, druska ir soda, suberkite miltus ir cukiniją. Viską išmaišykite iki vientisos masės. Suberkite susmulkintus žalumynus, supilkite aliejų ir išmaišykite. Kepkite plonus blynelius.
Paruoškite įdarą: sumaišykite varškę, grietinę, žoleles, smulkiai supjaustytus graikinius riešutus ir druską pagal skonį.
Įdarą tepkite ant blynelių ir susukite. Kiekvieną blynelį iš viršaus aptepkite sviestu.