Marinuotos cukinijos skanios ir vienos, puikiai tinka kaip garnyras vakarienei su bulvėmis ir mėsa, bet taip pat puikiai tinka ir kaip garnyras salotoms.
Šis skanėstas ypač skanus tuo, kad jį galima sudėti į stiklainius ir mėgautis jomis ištisus metus!
Puikus, gardžiausių marinuotų cukinijų receptas!
Jums reikės:
(Ingredientai 4 litriniams stiklainiams)
- 1,5 cukinijos
- 4 skiltelių česnako
- 1 valgomojo šaukšto druskos
- 1 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
- 3 šaukštų cukraus
- 120 ml saulėgrąžų aliejaus
- 120 ml 9% acto
- 1 aitriosios paprikos
- 20 g krapų
- 20 g petražolių
Gaminimo eiga:
Cukinijas nuplaukite, supjaustykite.
Išimkite sėklas.
Supjaustykite mažais gabalėliais ir sudėkite į gilų dubenį.
Sudėkite smulkintą česnaką, cukrų, druską ir aliejų.
Tada įpilkite acto ir įberkite juodųjų pipirų.
Tada į dubenį suberkite smulkiai supjaustytas petražoles ir krapus.
Ir plonais griežinėliais supjaustytą aitriąją papriką.
Mišinį atsargiai išmaišykite.
Palikite pastovėti 3 valandas.
Kruopščiai išplaukite stiklainius ir sausai juos išdžiovinkite.
Po trijų valandų cukinijas sudėkite į stiklainius.
Tvirčiau paspauskite.
Pripildykite stiklainius likusiomis sultimis.
Sudėkite stiklainius į puodą.
Uždėkite dangtelius, bet jų neužsukite.
Pripilkite į puodą vandens.
Užvirus vandeniui, pasterizuokite 15 minučių.
Išimkite stiklainius, užsukite dangtelius.
Palikite atvėsti.
Kai stiklainiai visiškai atvės, nuneškite juos į vėsią vietą.
Geriausia laikyti sandėliuke arba rūsyje.
Linkime gero skonio!