Šeštadienis, 23 lapkričio, 2024

Naujausi

Pasakiškai skanus citrinų pyragas! Apstulbsite, kaip gardu!

Tai baltas citrinų, vanilės ir kokosų kvapų pyragas. Jis tiesiog ištirpsta burnoje – tikras malonumas! Tai labai populiarus receptas, greitai ir lengvai pagaminama. Užtruksite tik apie valandą.

Sudėtis

Biskvitams:

5 šaukštai pieno;

5 šaukštai cukraus;

5 šaukštai aliejaus;

2 kiaušiniai;

1 šaukštelis sodos;

žiupsnelis druskos;

500-550 g miltų.

Kremui:

200 g sviesto;

8 šaukštai miltų (arba krakmolo);

4 šaukštai cukraus;

1 l pieno;

vienos citrinos žievelė;

pusė stiklinės citrinų sulčių;

1 šaukštelis vanilės ekstrakto;

3 šaukštai kokoso drožlių papuošimui.

Gaminimas

Pradėkite nuo tešlos. Išsijokite miltus ir pasiruošite didelį indą tešlai.

Į dubenį sumuškite du kiaušinius, suberkite cukrų, supilkite pieną, aliejų. Viską gerai išplakite.

Įberkite druskos, taip pat šaukštelį sodos, išspauskite šiek tiek citrinos sulčių.

Po truputį, šaukštas po šaukšto, sudėkite miltus. Gerai išmaišykite po kiekvieno šaukšto.

Kai tešla bus pakankamai tiršta, pradėkite minkyti rankomis ir dar pridėkite miltų. Truputį paminkykite tešlą dubenyje, o tada padėkite ant stalo.

Ant miltais pabarstyto stalo minkykite tešlą apie 2-3 minutes.

Susukite ją į rutulį ir padalinkite į tris lygias dalis. Pasiruoškite tris stačiakampius kepimo popieriaus lapelius maždaug 30 x 40 cm dydžio.

Kiekvieną tešlos gabalą iškočiokite ant popieriaus lapo. Iš pradžių išlyginkite rankomis, o po to kočėlu.

Gausite ploną tešlos sluoksnį, šiek tiek storesnį nei pats popierius, jis užims beveik visą lapą, išskyrus keletą centimetrų nuo kraštų. Kiekvieną sluoksnį subadykite per visą paviršių šakute 2-3 cm atstumu tarp skylių.

Kiekvieną biskvitą kepkite 10-12 minučių (arba iki auksinės rudos spalvos) iš anksto įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros orkaitėje. Išimkite iš orkaitės, atsargiai nuimkite popierių ir palikite atvėsti.

Kol vėsta, paruoškite kremą. Paimkite prikaistuvį ir į jį supilkite miltus (arba krakmolą), cukrų ir citrinos žievelę. Išmaišykite.

Pamažu supilkite šaltą pieną, nuolat maišydami, kad nesusidarytų gumuliukų.

Kai supilsite visą pieną, uždėkite prikaistuvį ant vidutinė ugnies ir kaitinkite, nuolat maišydami, kol mišinys ištirps ir pradės virti.

Tada supilkite vanilės ekstraktą, citrinos sultis, greitai išmaišykite ir nuimkite nuo ugnies. Uždenkite dangčiu arba folija ir palaukite, kol atvės iki kambario temperatūros.

Kremą perkelkite į gilų dubenį ir maišytuvu sumaišykite jį su minkštu sviestu, po truputį įpildami aliejaus. Kremas jau paruoštas.

Toliau pertepame pyragą. Paimkite tinkamo dydžio kepimo formą arba skardą ir padenkite popieriumi. Ant jo uždėkite pirmąjį biskvitą. Ištepkite jį 1/3 viso kremo.

Toliau ant pirmojo biskvito uždėkite antrąjį ir taip pat padenkite kremu. Galiausiai trečiąjį biskvitą. Paskutinį kremo sluoksnį apibarstykite kokoso drožlėmis.

Uždenkite pyragą didele pjaustymo lenta ir uždėkite ką nors dėl svorio bei nakčiai palikite pyragą balkone.

Ryte pyragą supjaustykite kvadratėliais. Puikiai tiks prie arbatos!

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Įmaišykite į vandenį šį 1 ingredientą: kojinės bus sniego baltumo net ir be baliklio

Išskalbti susipurvinusias baltas kojines yra tikrai nelengva. Net ir tada, jei šios kojinės būna ilgai mirkomos vandenyje, rezultatas ne visada yra būtent toks, kokio...

Mano anytos plytelės švyti. Ji jas valo tik dviem būdais

Ar norite, kad jūsų plytelės spindėtų kaip veidrodis, bet nežinote, kaip jas valyti, kad pasiektumėte šį efektą? Šį metodą man atskleidė mano anyta, kuri...
---