Home Receptai Pyragai Minkštas ir purus citrininis pyragas

Minkštas ir purus citrininis pyragas

0
Minkštas ir purus citrininis pyragas

Tešlos paruošimui sugaišite vos penkias minutes!

Jums reikės:

  • 3 kiaušinių
  • 200 g cukraus
  • ¼ šaukštelio druskos
  • 200 ml kefyro
  • 2 stiklinių miltų
  • 1 citrinos
  • 2 šaukštelių kepimo miltelių
  • ½ šaukštelio kepimo sodos
  • 100 g uogienės arba džemo (puikiai tinka obuolių ar abrikosų džemas)
  • ½ stiklinės gliaudytų graikinių riešutų
  • 50 ml augalinio aliejaus
  • Šiek tiek cukraus pudros (nebūtina)

Kaip gaminti?

  1. Sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir sodą.
  2. Kiaušinius išplakite su cukrumi ir druska.
  3. Supilkite kefyrą, augalinį aliejų ir citrinos sultis.
  4. Įtarkuokite citrinos žievelę. Palaipsniui berkite miltus.
  5. Viską gerai išplakite.
  6. Supilkite tešlą į kepimo formą.
  7. Kepkite 180°C temperatūroje 45 min.
  8. Paruoštą pyragą patepkite uogiene ar džemu, pabarstykite cukraus pudra ir smulkintais graikiniais riešutais.

Skanaus!