Tešlos paruošimui sugaišite vos penkias minutes!
Jums reikės:
- 3 kiaušinių
- 200 g cukraus
- ¼ šaukštelio druskos
- 200 ml kefyro
- 2 stiklinių miltų
- 1 citrinos
- 2 šaukštelių kepimo miltelių
- ½ šaukštelio kepimo sodos
- 100 g uogienės arba džemo (puikiai tinka obuolių ar abrikosų džemas)
- ½ stiklinės gliaudytų graikinių riešutų
- 50 ml augalinio aliejaus
- Šiek tiek cukraus pudros (nebūtina)
Kaip gaminti?
- Sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir sodą.
- Kiaušinius išplakite su cukrumi ir druska.
- Supilkite kefyrą, augalinį aliejų ir citrinos sultis.
- Įtarkuokite citrinos žievelę. Palaipsniui berkite miltus.
- Viską gerai išplakite.
- Supilkite tešlą į kepimo formą.
- Kepkite 180°C temperatūroje 45 min.
- Paruoštą pyragą patepkite uogiene ar džemu, pabarstykite cukraus pudra ir smulkintais graikiniais riešutais.
Skanaus!