Puikus skanėstas bet kokiai progai!
Sudedamosios dalys:
Tešlai jums reikės:
- Miltų – 1.75 stiklinės
- Kepimo miltelių – 0.5 šaukštelio
- Druskos – 0.5 šaukštelio
- Sviesto – 8 šaukštų
- Cukraus – 1.3 stiklinės
- Citrinos žievelės – 2 šaukštų
- Kiaušinių – 3 didelių vnt.
- Pieno – 0.25 stiklinės
- Citrinos sulčių – 3 šaukštelių
- Džiovintų vyšnių – 1 stiklinės
Glajui:
- Cukraus pudros – 0.75 stiklinės
- Citrinos sulčių – 4.5 šaukštelio
- Tarkuotos citrinos žievelės – 0.75 šaukštelio
- Druskos – 1 žiupsnelio
Paruošimo eiga:
- Sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską.
- Atskirai 5 minutes plakite minkštą sviestą, cukrų ir citrinos žievelę.
- Po vieną įmuškite kiaušinius ir plakite po 1 minutę.
- Įmaišykite miltų mišinį, pieną ir citrinos sultis. Maišykite nedideliu greičiu elektrinio maišytuvo dubenyje.
- Vyšnias sumaišykite su dviem šaukštais miltų ir įmaišykite į tešlą.
- Supilkite tešlą į riebalais išteptą ir miltais pabarstytą formą, ir išlyginkite.
- Kepkite 160°C temperatūroje 55-65 minutes ir patikrinkite, ar pyragas iškepęs, dantų krapštuku.
- Iškepus, leiskite atvėsti formoje apie 10 minučių.
- Tada išimkite iš formos ir atvėsinkite.
- Glajui išplakite cukraus pudrą, citrinos sultis, žievelę ir druską.
- Supilkite glajų ant pyrago ir palikite sustingti.
Gero apetito!