Itališki citrininiai sausainiai sužavės jus savo subtiliu skoniu. Sausainius lengva pasigaminti, tad būtinai išbandykite šį receptą.
Ingredientai:
- Miltai – 250 g
- Margarinas – 80 g
- Cukrus – 80 g
- Cukraus pudra – 80 g
- Vidutinio dydžio citrina – 1 vnt.
- Kiaušinis – 1 vnt.
- Gesinta soda – pusė arbatinio šaukštelio.
Gaminimas:
Margariną su cukrumi sutrinkite šakute iki vientisos masės. Įmuškite kiaušinį, sudėkite vienos citrinos žievelę bei išspauskite pusės citrinos sultis. Suberkite dalį persijotų miltų ir sodą, nugesintą actu.
Minkykite tešlą rankomis. Dubenį uždenkite maistine plėvele ir valandai palikite pastovėti šaldytuve. Tada aliejumi patepkite savo rankas ir iš tešlos formuokite nedidelius rutuliukus. Tada kiekvieną rutuliuką apvoliokite cukruje iš visų pusių.
Į kitą dubenį supilkite cukraus pudrą ir po to, kai rutuliukai bus apvolioti cukruje, juos reikia apvolioti cukraus pudroje. Sausainius sudėkite ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi ir suteptos aliejumi.
Sausainius kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 10 minučių. Patiekite apibarstytus cukraus pudra. Skanaus!