Cukrinė citrina atrodo kaip krištolo griežinėlis. Šis saldumynas tinka papuošti desertams ar tiesiog kaip užkandis prie arbatos. Dėl teisingo paruošimo būdo citrinos griežinėliai tampa labai skaidrūs.
Ingredientai:
- 1 vidutinė citrina;
- 85 g cukraus;
- 150 ml vandens.
Citriną reikia nuplauti ir supjaustyti 2 mm storio griežinėliais. Jei jie bus plonesni, griežinėliai neišlaikys formos. Didesnių nei 2 mm griežinėlių gaminimas užtruks ilgiau.
Panardinkite citrinas į verdantį vandenį, nustatykite silpną ugnį ir pirmą kartą virkite jas 10 minučių.
Tada pakeiskite vandenį, vėl užvirkite, panardinkite citrinas į verdantį vandenį, sumažinkite ugnį ir virkite 15 minučių. Žemiau esančioje nuotraukoje aiškiai parodyta, kokį rezultatą turite gauti prieš ruošdami sirupą. Kairėje esantis griežinėlis nėra visiškai paruoštas, dešinėje esantis griežinėlis yra visiškai paruoštas: jis yra skaidresnis viduje ir žievės srityje.
Į 150 ml vandens įdėkite 75 g cukraus. Užvirkite, sumažinkite ugnį, sudėkite į sirupą citrinos griežinėlius.
Virkite ant silpnos ugnies, kol sirupas visiškai išgaruos (apie 30 minučių).
Sudėkite citrinos griežinėlius ant indo ir leiskite jiems visiškai atvėsti. Desertas paprastas, bet labai skanus!