Bandelės su obuoliais ir cinamonu yra klasikinis desertas. Nors gali atrodyti priešingai, tačiau šio deserto paruošimas tikrai nereikalauja ypatingai didelių pastangų. Maža to, šias bandeles galima labai greitai paruošti. Patiekite šį desertą su kvapnia arbata – šeimos nariai tikrai įvertins jūsų pastangas.
Jums reikės:
- 400 g sluoksniuotos tešlos
- 10 g miltų
- 200 g razinų
- 400 ml karšto vandens
- 2 obuolių
- 30 g cukraus
- 10 g cinamono
Arbatai:
- 100 g braškių
- 1 apelsino
- 1 obuolio
- 1 kivio
- 1 l vandens
- 20 ml citrinos sulčių
- 10 g žaliosios arbatos
- 30 g cukraus
Kaip gaminti?
Sluoksniuotą tešlą pabarstykite miltais.
Paskirstykite miltus per visą paviršių.
Tešlą uždenkite kepimo popieriumi ir apverskite.
Kitą pusę pabarstykite miltais ir švelniai iškočiokite.
Obuolius perpjaukite pusiau ir išimkite šerdis.
Nulupkite ir supjaustykite griežinėliais.
Į tris ketvirtadalius tešlos sudėkite obuolius.
Pabarstykite cukrumi.
Į dubenį su razinomis įpilkite karšto vandens.
Uždenkite dangteliu ir palikite 20 minučių pamirkti.
Nupilkite vandenį ir perkoškite per sietelį.
Tešlą pabarstykite razinomis ir susukite.
Tešlos vyniotinį supjaustykite storesniais griežinėliais.
Su dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Pabarstykite cukrumi ir cinamonu.
Įdėkite skardą į įkaitintą orkaitę.
Kepkite 20 minučių 180°C temperatūroje.
Kol bandelės kepa, paruoškite arbatą.
Neluptą apelsiną supjaustykite plonesniais griežinėliais.
Sudėkite į puodą.
Sudėkite obuolių skilteles.
Nuluptus kivius supjaustykite griežinėliais ir sudėkite į puodą.
Galiausiai suberkite pjaustytas braškes ir įjunkite viryklę.
Supilkite vandenį ir įberkite žaliosios arbatos.
Supilkite citrinos sultis, suberkite cukrų, uždenkite ir virkite 3 minutes.
Paruoštas bandeles patiekite su kvapnia vaisine arbata.
Skanaus!