Penktadienis, 22 lapkričio, 2024

Naujausi

Ilgai paslaptyje laikytas cinamoninių Cinnabons bandelių receptas

Cinnabons bandelės yra garsiausios bandelės pasaulyje. Švelnių minkštos purios tešlos skrituliukų su kvapniu cinamonu ir grietinėle turėtų paragauti kiekvienas. Norint pasimėgauti šiuo puikiu kepiniu, nebūtina eiti į kavinę ar kepyklėlę. Cinnabons bandeles su cinamonu galima lengvai pasigaminti namuose.

Cinnabons bandelės yra ne tik skanus kepinys, tai – kulinarinis prekės ženklas. Anksčiau bandelių receptas buvo akylai saugoma paslaptis. Viena amerikiečių konditerių šeima ilgai kūrė šį receptą, o paskui kepė ir pardavinėjo bandeles tik savo firminėse kepyklėlėse. Jie niekam neatskleidė savo paslapčių. Tačiau anksčiau ar vėliau visos paslaptys išaiškėja, ypač tokių skanių Cinnabons bandelių receptas. Mums malonu juo pasidalinti su jumis.

Sudedamosios dalys:

  • 2 kiaušiniai
  • 10 g vanilinio cukraus
  • 200 g šilto pieno
  • 6 g sausų mielių
  • 60 g cukraus
  • 0,5 šaukštelio druskos
  • 400 g miltų
  • 70 g sviesto

Įdarui:

  • 60 g sviesto
  • 70 g cukraus
  • 15 g cinamono

Glajui:

  • 250 g maskarponės arba riebios grietinėlės.
  • 50 g cukraus pudros

Paruošimo būdas

Pirmiausia reikia pašildyti pieną. Jo temperatūra turėtų būti apie 36-38 laipsniai. Į pieną suberkite sausas mieles, 3 valgomuosius šaukštus miltų ir 0,5 arbatinio šaukštelio cukraus. Lengvai išmaišykite ingredientus. Uždenkite raugą rankšluosčiu ir palikite 5-10 minučių, kad mielės suaktyvėtų.

Tešla

Kai raugas pakils, paimkite du vištų kiaušinius ir įmuškite juos į atskirą dubenį. Įberkite 0,5 arbatinio šaukštelio druskos, vanilinio cukraus ir likusį įprastą cukrų. Išmaišykite plaktuvu, kad susidarytų vientisa masė. Sudėkite į ją raugą.

Po to maišydami dalimis suberkite miltus. Tešlą iš pradžių išmaišykite mentele, o paskui išminkykite rankomis. Tešla turi būti pakankamai lipni, kad išlaikytų savo formą. Atšildykite 70 g sviesto iki kambario temperatūros ir įmaišykite jį į tešlą. Kad būtų patogiau, perkelkite tešlą ant virtuvinio plataus stalo ir 5-10 minučių minkykite ją rankomis. Tada perkelkite tešlą į dubenį, uždenkite rankšluosčiu ir palikite maždaug 40-50 minučių.

Įdaras

Praėjus šiam laikui, dar kartą maždaug minutę paminkykite tešlą. Tada pabarstykite ją miltais ir kočėlu iškočiokite į stačiakampį paplotėlį. Įdarui naudokite 60 g sviesto. Ištepkite juo visą stačiakampį. 70 g cukraus sumaišykite su cinamonu ir pabarstykite juo tešlą.

Tolygiai paskirstykite įdarą ir suvyniokite tešlą į ritinėlį. Po to paimkite tvirtą siūlą ir supjaustykite tešlą į 10 maždaug 4 cm pločio gabalėlių. Užlenkite vieną tešlos kraštą po ruošiniu, kad tvirtai sujungtumėte ritinėlio tešlą.

Sudėkite bandeles ant kepimo skardos, uždenkite maistine plėvele arba rankšluosčiu ir palikite maždaug 30 minučių. Tada cinamonines bandeles pašaukite į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę 16-20 minučių.

Glajus

Kol bandelės kepa, galite pasigaminti glajų. Tam paimkite kreminį maskarponės sūrį arba grietinėlę, suberkite cukraus pudrą ir išmaišykite. Glazūruokite bandeles, kol jos dar karštos.

Pažiūrėkite šį vaizdo įrašą, kuriame rasite Cinnabons bandelių gamybos receptą nuo tešlos paruošimo iki glazūros.

Cinnabons bandelės su cinamonu yra minkštos ir švelnios kaip debesėlis. Į šias gražuoles galima žiūrėti su pasimėgavimu – ir ne veltui jos pelnė populiarumą visame pasaulyje. Gero apetito!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Seniausia šeima pasaulyje visą gyvenimą valgė vieną patiekalą: kas tai buvo?

Melis šeima iš Italijos, panašu, atrado ilgo ir sveiko gyvenimo paslaptį. Seniausia šeima pasaulyje visą gyvenimą pietums valgė tą patį patiekalą, ir net ekspertai teigia,...

Kaip taupyti degalus žiemą: specialistai pasidalijo penkiais veiksmingais patarimais

Degalų taupymas žiemą – daugelio vairuotojų aktuali užduotis. Dėl žemos temperatūros ir sudėtingų oro sąlygų padidėja kuro sąnaudos, tačiau ekspertai pateikia kelis paprastus patarimus,...
---