Jums reikės:
800 g jautienos su kaulu
1 svogūno
1 saldžiosios paprikos
2 morkų
400 g pomidorų
2-3 šaukštų tkmali padažo
2-3 šaukštų adžikos ar kito aštraus padažo
3 šaukštų ryžių
4 česnako skiltelių
1 valgomojo šaukšto druskos
1 arbatinio šaukštelio cukraus
Lauro lapo, juodųjų pipirų žirnelių, žolelių
Kaip gaminti?
Jautieną virkite valandą, į sultinį įberkite druskos, cukraus ir kitų prieskonių. Virkite dar pusvalandį ir išimkite mėsą.
Jautieną supjaustykite gabalėliais ir suberkite atgal į sultinį.
Smulkiai supjaustykite svogūną, sutarkuokite morkas, nulupkite pomidorus ir supjaustykite kubeliais, saldžiąją papriką supjaustykite griežinėliais.
Troškinkite daržoves augaliniame aliejuje, įberkite smulkinto česnako, troškinkite, kol suminkštės.
Į sultinį suberkite ryžius, virkite 10 minučių.
Į sultinį supilkite padažus, sudėkite troškintas daržoves. Jei reikia, įberkite dar šiek tiek druskos.
Patiekite su grietine ir smulkintomis žolelėmis.