Kvapnus chačapuri su pikantišku sūrio įdaru yra vienas gardžiausių gruziniškų patiekalų. Jis toks skanus, kad, atvirai kalbant, jam neįmanoma atsispirti! Norisi tuoj pat eiti į artimiausią kepyklėlę arba pačiam išsikepti šviežią kepinį.
Tačiau klasikiniam chačapuri pagaminti prireiks mažiausiai valandos, o jei gaminsite pirmą kartą, tuomet pasiruoškite kulinariniam eksperimentui skirti pusę dienos. Patiems tingiausiems gurmanams turime atskleisti paslaptį, kaip pasigaminti chačapuri maždaug per 15 minučių!
Mes jums skubame pasiūlyti šaunų užkandžio receptą, kurio skoniui prilygs tikras chačapuri. Kvapnus plokštainis su sūriu ir žalumynais – puikūs pusryčiai, užkandis pietums ar soti vakarienė visai šeimai. Svarbiausia, kad jam paruošti užtruksite vos keliolika minučių. Mums jis patinka labiausiai!
GREITAI PARUOŠIAMAS CHAČAPURI
Ingredientai tokie paprasti, kad jų rasite bet kurioje virtuvėje. Šis receptas yra tikra Dievo dovana!
INGREDIENTAI
- 200 g kietojo sūrio
- 100 g krapų
- 200 g grietinės
- 2 kiaušiniai
- 2 šaukštai miltų
- Druska, pipirai pagal skonį
- 2 valgomi šaukštai augalinio aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS
Sūrį sutarkuokite vidutinio rūpumo tarka ir perkelkite į dubenį.
Į sūrį įmuškite kiaušinius, sudėkite grietinę, krapus, miltus, druską ir pipirus. Kruopščiai išmaišykite, kol masė taps vientisa.
Gerai įkaitinkite keptuvę, supilkite augalinį aliejų ir supilkite gautą masę. Nedelsiant keptuvę uždenkite dangčiu!
Kai viena pusė gerai iškeps, pakelkite dangtį, atsargiai apverskite chačapuri ir apkepkite kitą pusę be dangčio. Iš viso kepkite po 5-7 minutes iš abiejų pusių.
Greitasis chačapuri keptuvėje bus greitai paruoštas! Dėkite skanėstą į lėkštę, supjaustykite ir skubėkite ruošti gardžios arbatos.
Šis užkandis nuostabus ir karštas, ir šaltas. Tačiau, tiesą sakant, jis net neturės laiko kada atvesti, nes greitai bus suvalgytas. Yra daug tokių ir panašių gruziniškų kepinių su sūriu gaminimo paslapčių, kai kurios jų sudėtingos, o kai kurios paprastos. Mūsų greito „a la“ chačapuri receptas yra toks universalus ir paprastas, kad šį pikantišką užkandį norėsite gaminti kasdien.
Būtinai išsaugokite šio sveiko ir gardaus patiekalo receptą, ir pasidalykite juo su savo draugais. Gero apetito!