Šeštadienis, 23 lapkričio, 2024

Naujausi

Česnakų milteliai. Pasigaminkite šį prieskonį namuose

Česnakų milteliai geri tuo, kad patiekalas įgauna sodrų česnako aromatą, o burnoje šio kvapo nėra. Jei perkate česnakų granules ar miltelius, galbūt išdrįsite pasigaminti prieskonių patys? Pažadame, kad nebus sunku. Namuose ruošti prieskoniai visada turi kitokį skonį, nei esantys parduotuvės.

Česnakų

ČESNAKŲ MILTELIAI

Česnakų mitelius galima pasigaminti vos iš 3 česnako galvučių. Arba galite pasigaminti naminių prieskonių su česnakais ir džiovintomis žolelėmis ir taip padvigubinti pradinį prieskonio kiekį. Pasigaminti prieskonius labai paprasta, jei namuose turite maišytuvą.

Jums reikės:

  • 3 galvų česnako

Gaminimas:

Nulupkite česnako skilteles. Susmulkinkite česnaką maišytuve. Česnakas neturėtų virsti tyre.

Ant kepimo skardos plonu sluoksniu paskleiskite česnakų masę ir pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 50 laipsnių temperatūros. Periodiškai patikrinkite, ar česnakai yra paruošti. Jie turėtų būti sausi ir trapūs.

Kai česnakai atvės, sumalkite juos kavamale ir supilkite į hermetišką indą.

Česnakų

Jei elektrinio smulkintuvo neturite, galite česnaką tarkuoti arba išspausti. Arba galite eiti lengvu, bet ilgesniu keliu: nulupkite česnaką ir sudėkite česnako skilteles ant kepimo skardos. Tada jums reikia įdėti kepimo skardą į orkaitę, įkaitintą iki 150 laipsnių, ir palikti orkaitėje 2-3 valandas, kol kiekviena skiltelė pasidarys trapi. Po to tiesiog bet kokiu patogiu būdu susmulkinkite česnaką ir suberkite į stiklainį. Paruošta.

Itališki prieskoniai

Gremolata yra itališkos žolelės, česnakas ir citrina. Prieskoniai dedami į mėsos patiekalus, troškinius ir tinka prie jūros gėrybių. Gremolata puikiai dera įvairiuose padažuose ir užkandžiuose, prieskoniai gali būti dedami į salotas.

Česnakų

Jums reikės:

  • 4 galvų česnako
  • 1 citrinos
  • 1 saujos petražolių
  • druskos pagal skonį

Gaminimas:

Nulupkite ir susmulkinkite česnaką maišytuve arba mėsmalėje. Suberkite ten saują petražolių.

Nuplaukite citriną, išdžiovinkite. Sutarkuokite citrinos žievelę.

Išspauskite citrinos sultis ir supilkite į maišytuvą kartu su žievele, viską išmaišykite iki vientisos masės. Perkelkite visą masę į stiklainį ir laikykite šaldytuve.

Daugelis namų šeimininkių tiesiog sutrina česnaką ir užšaldo jį šaldiklyje, kad gaminant galėtų jį naudoti. Tuomet jame išsaugomos visos maistinės medžiagos, o gaminti maistą daug maloniau.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Tai, ką pirmiausia pamatysite paveikslėlyje, atskleis jūsų vidinį „aš“

Visi mes pasaulį suvokiame skirtingai, ir kiekvieno mūsų suvokimas yra unikalus. Jis paremtas asmeninėmis savybėmis, charakterio bruožais bei gyvenimo patirtimi. Šis optinės iliuzijos testas,...

Kurių Zodiako ženklų atstovai gyvena ilgiausiai?

Ar kada nors susimąstėte, ar Zodiako ženklai gali turėti įtakos gyvenimo trukmei? Astrologai mano, kad kiekvienas ženklas ne tik lemia tam tikras asmenines savybes,...
---