Siūlome jums įdomų originalaus pomidorų-česnako padažo receptą.
Šis padažas yra puiki alternatyva bet kokiam mėsos padažui. Net švieži ryžiai, grikiai ar bulvės su jais pavirs labai skaniu patiekalu.
Receptas yra paprastas ir puikiai tinka įvairiems patiekalams!
Ingredientai:
laiškinių česnakų – 500 gramų;
pomidorų sultys – 250 mililitrų;
cukraus – 1 arbatinis šaukštelis;
vandens – 2 virtuviniai šaukštai;
pusės citrinos sulčių;
druska, juodieji pipirai – pagal skonį;
aliejus.
Gaminimas:
Nupjaukite česnakų lapų kotelius. Pačius lapus galite naudoti salotoms, o kotelių reikės padažui.
Įkaitinkite aliejų keptuvėje, sudėkite lapų kotelius, įpilkite 2 šaukštus vandens, uždenkite keptuvę ir troškinkite 5-7 minutes, retkarčiais pamaišydami.
Galite naudoti nusipirktas pomidorų sultis arba patys jas pasidaryti: nulupkite pomidorus ir minkštimą sutrinkite trintuvu.
Sultis supilkite į keptuvę.
Įberkite druskos, juodųjų pipirų, cukraus, sumaišykite turinį, uždenkite ir virkite 7 minutes ant silpnos ugnies.
Į keptuvę išspauskite citrinos sulčių, išmaišykite, išjunkite ugnį ir leiskite 10 minučių pastovėti.
Patiekite kaip padažą prie pagrindinių patiekalų ir garnyrų.
Skanaus!