Ją galite padėti stalo viduryje prie keleto skirtingų sriubų. Taip pat galite patiekti duoną su makaronais, kepta mėsa ir salotomis.
Jums reikės:
6 didelių bulvių;
1 apvalaus arba ovalaus duonos kepaliuko;
3/4 puodelio nesūdyto sviesto;
4 skiltelių česnakų;
druskos ir pipirų;
2 šaukštų smulkintų petražolių;
1 šaukštelio smulkintų šviežių čiobrelių;
1/2 šaukštelio smulkintų šviežių rozmarinų;
1.5 puodelio tarkuoto čederio ar kitokio sūrio.
Paruošimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Bulves virkite puode, kol suminkštės. Supjaustykite duonos kepalą kryželiu. Įpjaukite visą duoną, nesupjaustant apatinės plutos.
Įdėkite bulves į kepimo skardos vidurį ir padėkite duoną ant viršaus, kad išsiskleistų jos viršus. Ištirpinkite sviestą mažame puode ant vidutinės ugnies ir sudėkite smulkintus česnakus.
Pagardinkite druska, pipirais ir pridėkite žolelių. Nukelkite nuo kaitros. Duoną ir jos plutą aptepkite sviestu su teptuku. Pabarstykite sūriu.
Kepkite, kol sūris ištirps ir duona sušils. Tai užtrunka apie 20 minučių. Nedelsiant patiekite duoną kartu su bulvėmis dubenyje.
Skanaus!