Burokėlių salotos su baklažanų padažu nuo pirmojo šaukšto stebina savo neįprastu pikantišku skoniu. Jas pamėgsta visi paragavę. Reikalas yra darniame ingredientų derinyje ir specialiame padaže iš baklažanų ir lydyto sūrio.
Beje, šios salotos be majonezo, kas taip pat yra dar vienas pliusas šio nuostabaus patiekalo naudai.
Jei iš anksto kepate burokėlius ir baklažanus, tada gaminimas trunka ne ilgiau kaip 5 minutes. Pasirodo, tai neįtikėtinai skanios, sultingos, sveikos salotos. Dėl to, kad burokėliai buvo kepti, juose buvo išsaugotos visos naudingos savybės, ir tai labai svarbu!
Jums reikės:
1 virto burokėlio
3 skiltelių česnakų
3 kiaušinių
0,5 šaukštelio juodųjų pipirų
Padažui reikės:
1 baklažano
200 g lydyto sūrio
0,5–1 šaukštelio druskos
Gaminimas:
Norėdami pradėti, paruoškite produktus. Išvirkite kiaušinius. Orkaitėje iškepkite burokėlius ir baklažaną. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 1,5 valandos. Jei norite, galite daržoves ne kepti, o virti.
Užvirus vandeniui, virkite baklažanus 7-8 minutes pasūdytame vandenyje, virkite burokėlius su šaukštu cukraus maždaug pusvalandį. Leiskite skysčiui nutekėti, atvėsinkite daržoves.
Norėdami paruošti padažą, atskirkite baklažano minkštimą ir susmulkinkite trintuvu. Į baklažaną įmaišykite lydytą sūrį, pagal skonį – druskos. Gerai išmaišykite. Taip pat viską galite plakti trintuvu iki vientisos masės.
Susmulkinkite česnakus ir supilkite į padažą, sumaišykite. Kiaušinius smulkiai supjaustykite, sutarkuokite burokėlius.
Į padažą įmaišykite burokėlius, kiaušinius, pipirus ir išmaišykite iki vientisos masės.
Burokėlių salotos su baklažanų padažu yra paruoštos! Salotas galite papuošti graikiniais riešutais ir petražolių ar krapų šakelėmis.
Skanaus!