Šiuos pyragaičius nesunkiai paruoš net ir neįgudusios virtuvės šeimininkės: jums tereikės kelių paprastų maisto produktų, ir minimaliomis pastangomis paruošite tikrai skanų desertą, kuris sužavės ne tik jus pačius, bet taip pat ir atvyksiančius svečius.
Jums reikės:
Tešlai:
250 g miltų
0,5 valgomojo šaukšto sodos
0,25 valgomojo šaukšto druskos
100 g kambario temperatūros sviesto
100 g grietinės
Taip pat reikės:
1 kiaušinio
90 g miltų
90 g cukraus
25 g kambario temperatūros sviesto
Kaip gaminti?
- Išsijokite miltus, įberkite druskos ir sodos. Įdėkite kambario temperatūros sviesto, ir rankomis maišykite tešlą.
2. Įpilkite grietinės, viską gerai išmaišykite. Suvyniokite tešlą į plastikinį maišelį ir padėkite į šaldytuvą 20 minučių.
3. Persijokite 90 g miltų, įberkite cukraus, įdėkite sviesto, ir rankomis minkykite tešlą.
4. Atskirkite kiaušinio baltymą nuo trynio, ir atskirai išplakite šakute su 1 šaukštu vandens.
5. Išimkite tešlą iš šaldytuvo, ją patepkite atskirai pagaminta mase.
6. Paruoštą tešlą suvyniokite į ritinį, patepkite kiaušinio tryniu, ir supjaustykite maždaug 1 cm storio gabalėliais. Pabarstykite likusiais miltais.
7. Kepkite kepimo popieriumi išklotoje skardoje iki 180 ° C įkaitintoje orkaitėje (apie 35–40 minučių).
Kai pyragaičiai bus paruošti, galite juos patiekti.