Sunku nustebinti jūros gėrybių mėgėjus, tačiau japoniškų restoranų virėjai tai puikiai sugeba! Ar gali įsivaizduoti, kad padaže, kuris patiekiamas su krevetėmis, yra tokių, atrodytų, nesuderinamų ingredientų, kaip vasabis ir sutirštintas pienas? Tikime, kad aštrus krevečių padažas su stipriu, kreminiu skoniu jums patiks. Išmėginkite jį!
Ingredientai:
- vasabio milteliai – 1 arbatinis šaukštelis
- šiltas vanduo – 2-3 valgomieji šaukštai
- sutirštintas pienas – 1 valgomasis šaukštas
- pusės citrinos žievelės
- citrinų sultys – 0,5 valgomojo šaukšto
- majonezas (nearomatizuotas) – 3-4 valgomieji šaukštai.
Gaminimas:
Vasabio miltelius atskieskite šiltu vandeniu. Kuo karštesnis vanduo, tuo ryškesnis bus vasabio skonis, tad padažas bus aštresnis. Miltelius gerai išmaišykite iki tešlos, tada įpilkite 1 valgomąjį šaukštą kondensuoto pieno ir sumaišykite viską iki vientisos masės.
Į saldžią ir tuo pačiu labai aštrią masę suberkite pusės citrinos žievelę. Tada įmaišykite maždaug pusę šaukšto citrinos sulčių ir vėl viską išmaišykite iki vientisos masės.
Į gautą masę įpilkite majonezo, kad santykis būtų 1:1. Viską gerai išmaišykite ir ragaukite. Turėtumėte gauti vidutiniškai rūgštų, šiek tiek saldų ir kartu aštrų padažą su ryškiu kreminiu skoniu. Jei reikia, galite balansuoti skonį naudodami tuos pačius ingredientus. Šį padažą galite patiekti ne tik su krevetėmis, bet ir su žuvimi.
Vaizdo įrašas: