Mocarelos gerbėjams tikrai patiks šis receptas: paruošti bandeles yra labai paprasta, ir tam tikrai neprireiks daug laiko ar ypatingų kulinarinių sugebėjimų. Išbandykite šį receptą jau dabar!
Jums reikės:
Tešlai:
250 g kvietinių miltų
1 šaukšto sausų mielių
Šaukšto cukraus
125 šilto pieno
1 kiaušinio
Šiek tiek smulkintų svogūnų laiškų
1 šaukšto druskos
1 šaukštų džiovinto česnako
3 šaukštų minkšto sviesto
Įdarui:
Mocarelos sūrio
Druskos ir kitų prieskonių (pagal skonį)
Šiek tiek smulkintų petražolių
Taip pat reikės:
Lydyto sviesto
Plakto kiaušinio
Smulkinto parmezano sūrio
Kaip gaminti?
Miltus sumaišykite su sausomis mielėmis, cukrumi, pienu, kiaušiniu, smulkintu svogūnu ir druska. Viską gerai išmaišykite.
Įdėkite džiovinto česnako ir minkšto sviesto, išmaišykite. Uždenkite medvilniniu audiniu, palikite 90 minučių rūgti.
Supjaustykite mocarelą, sumaišykite su druska, pasirinktais prieskoniais ir petražolėmis. Išmaišykite.
Išminkykite tešlą ant miltais pabarstyto stalo, supjaustykite į lygias dalis.
Į tešlos gabaliuką dėkite įdarą, minkydami uždenkite jį tešla.
Dėkite ant kepimo skardos, uždenkite medvilniniu audiniu, ir palikite pastovėti apie 30 minučių.
Kiekvieną paruoštą bandelę patepkite plakto kiaušinio ir lydyto sviesto mišiniu.
Pabarstykite parmezano sūriu, kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje (maždaug 25 minutes). Štai ir viskas!
Patiekite šiltas.
Skanaus!