Yra daugybė bulvių patiekalų receptų. Dažniausiai jų paruošimui naudojami bulvių košės likučiai, o tai labai patogu taupioms namų šeimininkėms. Bet mūsų pasiūlymas jums bulvių užkepėlė iš bulvių griežinėlių.
Padažas, naudojamas bulvėms kepti, yra labai panašus į tą, kuris buvo naudojamas pagardinti karbonaros makaronus. Patiekalas yra labai švelnus ir tuo pačiu sotus- idealus šeimos vakarienei. Vietoj kalakutienos galite rinktis vištieną, o šoninę pakeisti rūkytu kiaulienos kumpiu. Iš sūrių idealiai tinka parmezanas arba mocarela, bet galite pasiimti ir bet kokį kitą kietą sūrį.
Bulvių užkepėlė
Jums reikės:
- Bulvių 1 kg
- Kalakutienos 150 g
- Svogūno 1 vnt
- Grietinės 300 ml
- Kietojo sūrio 100 g
- Kiaušinio 1 vnt
- Druskos pagal skonį
- Juodųjų pipirų (maltų) pagal skonį
- Šoninės 50 g
- Petražolių pagal skonį
- Sviesto 1 valgomasis šaukštas
Gaminimas:
Nuluptas bulves supjaustykite apskritimais arba stambiais kubeliais ir lengvai apvirkite pasūdytame vandenyje (apie 10 minučių). Galite virti visą bulvę, o tada supjaustyti.
Sumaišykite grietinę, tarkuotą sūrį ir kiaušinį, druską ir pipirus.
Įkaitinkite keptuvę, ištirpinkite sviestą ir pakepinkite supjaustytą svogūną. Supjaustykite kalakutieną į kubelius ir taip pat suberkite į keptuvę. Troškinkite 5-10 minučių.
Apkepkite šoninę arba kumpį sausoje keptuvėje.
Į riebalais išteptą dubenį sudėkite bulvių griežinėlius. Užpilkite grietinės mišiniu, sudėkite mėsą ir šoninę, likusias bulves ir likusį grietinės mišinį. Kepkite 15 minučių 200 laipsnių temperatūroje, pabarstykite petražolėmis ir kepkite dar 15 minučių 180 laipsnių temperatūroje.