Dauguma naminių sriubų ir padažų yra neišsivaizduojami be šio ingrediento.
Nenuostabu, kad kai kas nors mokosi gaminti maistą, troškinys yra vienas pirmųjų patiekalų, o vėliau dauguma žmonių jį išmoksta gaminti užmerktomis akimis.
Yra keletas pagrindų, kurių reikėtų laikytis gaminant bet kokią troškinį, pavyzdžiui, pirmiausia į šaltus riebalus reikia įmaišyti miltus, o tada juos pašildyti – taip mažiau tikėtina, kad jie pridegs.
Taip pat svarbi pagrindinė taisyklė – prieš dedant pagrindinį komponentą (sultinį, padažą) puodą reikia nuimti nuo ugnies.
Daugelis apie tai nepagalvotų, tačiau paprastas padažas gali net praturtinti ir pagerinti patiekalo skonį.
Tam tereikia pasitelkti mūsų močiučių patikrintą gudrybę – į jį įtarkuoti šiek tiek svogūno.
Parodysime, kaip šią seną ir patikrintą techniką panaudoti tradicinio bulvių troškinio – pigaus ir lengvo mūsų senelių patiekalo – recepte.
Patarimas:
Jei gaminate troškinį ir norite išgauti švelnesnį ir kreminį skonį, padažą gaminkite su sviestu.
Jums reikės:
- 500 g bulvių
- 1 lauro lapelio
- 2 česnako skiltelių
- 3 šaukštų aliejaus
- 2 valgomųjų šaukštų paprastų miltų
- 100 – 200 ml vandens
- 3 šaukštų grietinės
- 1 nedidelės raudonojo svogūno galvutės
- Druskos
- Juodųjų pipirų
- Raudonųjų pipirų
Gaminimo eiga:
Bulves nulupkite, supjaustykite mažais kubeliais.
Tada perkelkite į puodą ir užpilkite tiek vandens, kad jas apsemtų.
Įberkite druskos, pipirų, lauro lapų ir dvi skilteles česnako.
Tada uždenkite ir virkite, kol suminkštės, maždaug dvidešimt minučių.
Kai bulvės jau bus minkštos, padarykite padažą:
Aliejuje pakepinkite miltus, kol jie taps šviesiai geltoni, tada keptuvę nukelkite nuo ugnies.
Pabarstykite padažą raudonaisiais pipirais, įberkite šiek tiek tarkuoto svogūno.
Išmaišykite iki vientisos masės su bulvių virimo skysčiu – žinoma, vietoj jo galite naudoti vandenį.
Tada, nuolat maišydami, lėtai supilkite į puode esančias bulves.
Tuomet galite sudėti grietinę, gerai išmaišykite ir vėl pastatykite puodą ant ugnies.
Leiskite kelias minutes pavirti ir tuomet galite patiekti!