Bulvių pyragas yra labai skanus ir lengvai paruošiamas patiekalas, žavintis savo ingredientų deriniu. Šio pyrago tešla yra plona, o bulvių ir sūrio įdaras su aštriais svogūnais nustebins subtiliu skoniu ir maloniu aromatu.
Ingredientai:
Tešlai:
miltai – 1,5 puodelio;
natūralus jogurtas – 70 gramų;
sviestas – 100 gramų;
žiupsnelis druskos;
citrinos sultys – 2 arbatiniai šaukšteliai;
ledinis vanduo – 1 valgomasis šaukštas.
Įdarui:
bulvės – 5 vienetai
raudonieji svogūnai – 1–2 vienetai
kietasis sūris – 150 gramų
sviestas – 2 valgomieji šaukštai
druska ir prieskoniai (pvz., provanso žolelės) – pagal skonį.
Gaminimas:
Į dubenį suberkite miltus ir įberkite žiupsnelį druskos. Sutarkuokite atšaldytą sviestą arba smulkiai supjaustykite ir suberkite į miltus. Malkite, kol susidarys dideli trupiniai. Atskirai sumaišykite jogurtą, citrinų sultis ir ledinį vandenį. Gautą mišinį supilkite į miltų masę ir minkykite tešlą.
Apvyniokite tešlą maistine plėvele ir šaldykite 40–60 minučių. Virkite neluptas bulves, kol bus pusiau išvirusios, atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite apskritimais. Sutarkuokite sūrį. Svogūną nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais.
Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir padėkite ant paviršiaus, apibarstyto miltais. Iškočiokite ir tuomet išklokite ant kepimo skardos, padengtos kepimo popieriumi. Apibarstykite tešlą sūriu, palikdami 2-3 centimetrų atstumą nuo kraštų. Tada sudėkite bulvių apskritimus.
Ant bulvių dėkite sviestą. Apvyniokite tešlos kraštus, formuodami mažus šonus. Tuomet sudėkite svogūnus, pabarstykite šiek tiek druskos ir kitų prieskonių. Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, 30-35 minutes, kol tešla paruduos. Patiekite pyragą šiltą arba šaltą, supjaustytą gabalėliais.
Bulvių pyragas bus puikus užkandis ir patiks visiems svečiams. Skanaus!