Pabandykite natūralų jogurtą sumaišyti su bulvėmis, ir turėsite gardų garnyrą prie pagrindinio patiekalo arba tiesiog gardų užkandį. Paprastas skanėstas, kuris patiks visai šeimai. Puikus šio patiekalo skonis jus tikrai sužavės!
Gamindami, žiūrėkite šio recepto vaizdo įrašą „YouTube“ kanale.
Jums reikės:
- 2 bulvių
- 1 stiklinės jogurto (200 ml)
- 2 kiaušinių
- Druskos
- Petražolių
- 5 stiklinių paprastų miltų (500 g)
- Kepimo miltelių (20 g)
- Augalinio aliejaus (200 ml)
Gaminimo eiga:
Nuskuskite ir nuplaukite bulves.
Supjaustykite griežinėliais, o tada supjaustykite juostelėmis.
Sudėkite jas į puodą ir užpilkite vandeniu.
Įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus ir virkite, kol suminkštės.
Išvirtas bulves išgriebkite.
Sudėkite jas į dubenį, supilkite jogurtą ir įmuškite kiaušinius.
Sutrinkite elektriniu trintuvu.
Turėtumėte gauti vientisą tešlą, kurią pagal savo skonį pasūdykite.
Įmaišykite susmulkintas petražoles.
Tada suberkite paprastus miltus.
Suberkite kepimo miltelius ir išminkykite tešlą.
Perkelkite tešlą ant miltais pabarstyto stalo paviršiaus.
Padalinkite gautą tešlą į dvi dalis.
Kiekvieną tešlos gabalėlį iškočiokite atskirai.
Apvalia formele arba stikline išpjaukite apskritimus.
Į keptuvę įpilkite pakankamai daug aliejaus ir jį įkaitinkite.
Kepkite šiuos apskritus paplotėlius iš abiejų pusių, kol apskrus.
Viskas baigta!
Patiekite su mėgstamu padažu.
Mėgaukitės puikiu skoniu!
Vaizdo įrašo medžiaga: